Lokalt

Brand i Illums Bolighus opstod efter sommerfest - designermøbler skadet for millioner

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Illums Bolighus blev søndag morgen ramt af en voldsom tagbrand. Nu fortæller direktøren, at de holdt sommerfest samme sted lørdag aften.

Det var en fattet direktør for Illums Bolighus, Henrik Ypkendanz, der søndag formiddag mødte brandfolk, politi og TV 2 Lorry på Amagertorv i København. 

- Det er trist, det er sørgeligt og det er ærgerligt, lyder det som det første fra direktøren. 

- Men nu må vi videre og heldigvis er der ikke nogen der er kommet til skade.

Henrik Ypkendanz blev selv informeret om branden af en kollega lidt i fem i morges. Branden på taget i Illums Bolighus brød ud omkring kl. 04.00 søndag morgen. 

Hvad årsagen til branden er, vides endnu ikke. Men den administrerende direktør fortæller til TV 2 Lorry, at virksomheden netop havde holdt sommerfest på taget lørdag aften. 

- Har du et bud på, hvad der kan være sket der oppe? 

- Der er ingen tvivl om, at når vi holder sådan en fest som vi gjorde, selvom vi ikke griller eller noget, jamen så har vi holdt en fest og den sluttede kl. 01.00 i nat. Jeg var selv med til at lukke festen ned. Og der er altid en ædru inspektør, der sørger for at lukke ned, fortæller Henrik Ypkendanz. 

Kl. 04.00 søndag morgen udbrød der brand på taget i Illums Bolighus på Strøget i København. Nu er slukningsarbejdet færdigt. Video: TV 2 Lorry

Henrik Ypkendanz vurderer, at der er sket skader for et tocifret millionbeløb. 

Så selvom I har lukket ned, som I skulle, er der et eller andet der har ligget og ulmet?

Illums Bolighus blev søndag morgen ramt af en voldsom tagbrand efter sommerfest. Video: Anne Brandbjerg

- Et eller andet har i hvert fald forårsaget skaden, som desværre er omfangsrig, konkluderer den administrerende direktør. 

Flammerne er nu slået ned og et stort oprydningsarbejde er i gang. Henrik Ypkendanz fortæller, at 50 vandstøvsugere lige nu er på hårdt arbejde i bolighuset. 

- Der forestår en stor opgave. Der er mange Arne Jacobsen-møbler, der står der oppe og er vandskadet. Der er mange Wegner-møbler, der er røg- eller vandskadet og sådan kan jeg blive ved.

Henrik Ypkendanz vurderer, at der er sket skader for et tocifret millionbeløb. 

Illums Bolighus blev søndag morgen ramt af en voldsom tagbrand. Video: Anne Brandbjerg

Lige nu afventer man en ingeniør, der skal vurdere, om der er nedstyrtningsfare, efter etageadskillelserne er blevet gennemvåde. 

Man håber dog på, at dele af Illums Bolighus kan holde åbent i morgen, men det vides ikke med sikkerhed. 

Slukningsarbejdet tog mere end 10 timer og der er forsat lidt arbejde tilbage, melder Hovedstadens Beredskab:

- Vi beholder én motorsprøjte på stedet til i morgen tidlig til eftersyn og værdiredning, skriver beredskabet på Twitter.