Lokalt

BLOG: Skipper til DF: Drop skatteaftalen og lad os gøre noget for de ældre

BLOG: Der er af masser snak om det nye tætte samarbejde mellem S og DF. Men når det kommer til at gøre noget for at forbedre velfærden, er jeg ærligt talt voldsomt uimponeret over, hvad der er kommet ud af det. Sygeplejersker og jordemødre, der skal løbe hurtigere og hurtigere og ikke længere kan få arbejdsdagene til at hænge sammen. Pædagoger, der er alene med alt for mange børn. Skolelærere, der ikke har tid til at forberede sig ordentligt. Og ældre på plejehjem, som ikke kan få hjælp til at komme ud af sengen og på toilettet, fordi nattevagten er alene med over 30 ældre.

BLOG: Der er af masser snak om det nye tætte samarbejde mellem S og DF. Men når det kommer til at gøre noget for at forbedre velfærden, er jeg ærligt talt voldsomt uimponeret over, hvad der er kommet ud af det.

Sygeplejersker og jordemødre, der skal løbe hurtigere og hurtigere og ikke længere kan få arbejdsdagene til at hænge sammen. Pædagoger, der er alene med alt for mange børn. Skolelærere, der ikke har tid til at forberede sig ordentligt. Og ældre på plejehjem, som ikke kan få hjælp til at komme ud af sengen og på toilettet, fordi nattevagten er alene med over 30 ældre. Der er desværre mange eksempler på, at vores velfærd halter.

Skiftende regeringer, der har skåret ned på velfærden, har i mange år brugt krisen som undskyldning. Men selv om Danmark nu er ude af krisen, er de dårlige undskyldninger ikke lagt i graven. Der er ikke meget, der tyder på, at regeringen står på spring med investeringer i velfærd.

Til gengæld lægger Lars Løkke, Søren Pape og Anders Samuelsen op til endnu en gang at dele skatterabatter ud til dem, der har allermest. Skatterabatter for over 20 mia. kr., ifølge en afsløring i Politiken.

Der er blandt andet overvejelser om at fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget, hvilket i virkeligheden bare er en maskeret topskattelettelse. Og de vil ikke nøjes med at bruge de penge, der er i kassen i forvejen til at finansiere lettelserne. De vil øjensynligt tage penge fra fattige pensionister, børnefamilier og studerende. Det er ærligt talt bizart.

Vi skal bare huske, at de tre ikke kan gennemføre deres skattelettelser alene. De er afhængige af Dansk Folkeparti, der gang på gang lover, at de vil prioritere velfærden. De løfter har Dansk Folkeparti flere gange svigtet. Men nu har Kristian Thulesen Dahl igen muligheden for at levere varen. 

For sandheden er, at hvis Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne virkelig vil bruge deres nye tætte samarbejde til noget fornuftigt og være med til at gøre noget for velfærden, så har vi chancen nu.

Sammen med Enhedslisten er der mandater nok til at gennemføre store velfærdsforbedringer uden om en regering, der har skattelettelser  på hjernen. Vi kan starte i morgen med at rette op på de uanstændige forhold i ældreplejen.

Så derfor en opfordring til Dansk Folkeparti: I behøver slet ikke møde op til forhandlinger om at bruge over 20 mia. kr. på skattelettelser på bekostning af velfærdssamfundet, på bekostning af arbejdsløse og syge, på bekostning af de ældre. Vi kan skabe politisk flertal nu for at bruge de penge på velfærd. 

Der er ingen undskyldninger for at svigte velfærden igen.