Lokalt

Skrald fra "puttefest" forsvundet på mystisk vis

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Da Naturstyrelsen mandag morgen skulle rydde det sidste op efter en gymnasiefest i Dyrehaven, fik de sig en ordentlig overraskelse.

Otte mand tog mandag morgen ud i Ulvedalene for at fjerne det sidste skrald efter 10.000 gymnasieelevers såkaldte "puttefest" i fredags.

Skovfoged Steen Bjarke Nielsen havde forventet, at de otte mand skulle bruge tre til fire timer på at fjerne det sidste skrald. Men det var på mystisk vis væk.

- Da vi var færdige lørdag eftermiddag, lå der stadig rigeligt affald tilbage. Men da vi kom ud her til morgen, var det væk. Det er ikke en lille opgave, så det er vi sådan set rigtig glade for, siger Steen Bjarke Nielsen, skovfoged ved Naturstyrelsen. 

Affaldet har de ukendte personer smidt i de containere, som Naturstyrelsen havde ladet stå fremme i Ulvedalene.

Et mysterium

Steen Bjarke Nielsen har sjusset sig frem til, at de mystiske personer har været i rengøringshumør i løbet af søndagen. For søndag morgen lå affaldet stadig urørt.

- Vi ved ikke, hvem det er. Det er et mysterium. Måske er det nogle mennesker, der har syntes, at det ikke kan passe med alt det affald. Om det er unge, en gruppe forældre eller helt almindelige borgere - det ved jeg ikke, siger han.

Det så jo voldsom ud. Det lignede en light udgave af Roskilde.

Steen Bjarke Nielsen, skovfoged ved Naturstyrelsen

Plastikflasker, fladtrådte dåser, kapsler og spritpinde fyldte plænerne i Ulvedalene lørdag, da Steen Bjarke Nielsen og hans team mødte ind.

- Det så jo voldsomt ud. Det lignede en light udgave af Roskilde Festival, siger han.

I 18 år har Steen Bjarke Nielsen stået for både forberedelsen og oprydningen efter arrangementet, og heldigvis kan han sige, at der i år har været væsentligt mindre affald.

Det er området i bakkerne, som ukendte personer har gjort rent. Se før og efter billederne her:

Dyrehaven under oprydning lørdag
Dyrehaven mandag formiddag