Flere hadforbrydelser under Copenhagen Pride

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Ikke alle er kommet glade hjem fra weekendens fester i hovedstaden.

Copenhagen Pride Parade var i år den største nogensinde med mere end 300.000 tilskuere og op mod 35.000 deltagere på gaderne i København. 

Men weekenden var ikke kun festlig. 

Københavns Politi har i alt registreret fem voldssager, som kan karakteriseres som hate crimes, oplyser man til TV 2 Lorry. 

En hadforbrydelse er et strafbart forhold, der er motiveret af had til personer, som gerningsmanden eller gruppen af gerningsmænd oplever som anderledes på grund af disse personers etnicitet, religion, tro eller seksuelle orientering.

Det anses som at være en strafskærpende omstændighed.

Ung mand trampet i hovedet

Blandt andet er en 21-årig mand med somalisk baggrund blevet trampet i hovedet ved McDonalds på Nørreport Station. 

I foreningen Sabaah, der er et fristed for minoritetsetniske homoseksuelle, påpeger man, at kampen for homoseksuelles rettigheder i flere miljøer endnu ikke er vundet:

- Det her er noget af det værste, som kan ske for os i Sabaah. Vi har at gøre med en målgruppe, som afviger fra normen, der hersker i deres familier og vores bagland. Vi er netop sat i verden for at kæmpe imod og for at det her ikke skal ske, siger talsmand Mateen Malik Hussain til TV 2 Lorry.

Politiker: Derfor skal vi fejre Copenhagen Pride hvert år

Også folketingspolitiker Lars Aslan Rasmussen, Soc.Dem., har berettet om håndgemæng ved Frederiksberg Allé, hvor fire mænd slår en Pride-deltager i hovedet.

Denne episode er ikke registreret ved Københavns Politi som hadforbrydelse, men politikeren påpeger, at episoden viser, at Copenhagen Pride er et berettiget arrangement:

- Vi anser os selv for at være frie og tolerante, men det her er forfærdeligt. Hvis det her kan ske midt på sådan en festdag, så tænk på de øvrige dage om året, siger han til TV 2 Lorry.