Lokalt

Yngre person fra Sjælland smittet med mæslinger

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Statens Serum Institut har opdaget et tilfælde af den smitsomme sygdom hos en yngre person fra Vestsjælland.

Læger, især i det vestlige Sjælland, opfordres til at være særligt opmærksomme på mæslinger i de kommende uger.

Det skriver Statens Serum Institut, efter at en yngre person fra Vestsjælland har fået konstateret den smitsomme sygdom.

Personen kom tilbage til Danmark efter at have opholdt sig i Polen i juli tidligere i år og fik på Holbæk Sygehus påvist mæslinger i en prøve fra den 4. august 2017. Personen er indvandret til Danmark, og har ifølge Statens Serum Institut en usikker vaccinationsstatus.

- Styrelsen for Patientsikkerhed, Tilsyn og Rådgivning Øst blev informeret så snart positiv diagnostik forelå og har iværksat mulig forebyggende foranstaltninger, skriver Statens Serum Institut. 

Andet tilfælde af mæslinger i 2017

Derfor er det ifølge instituttet vigtigt, at personer mistænkt for mæslinger, så vidt det er muligt, ikke opholder sig i venteværelser med andre patienter, fordi mæslinger er yderst smitsomme.

Det er det andet tilfælde af mæslinger i 2017. Første tilfælde var også rejserelateret, da en person blev smittet under en ferie i Thailand.

Tilfældet understreger ifølge Statens Serum Institut endnu en gang, at alle ikke-immune rejsende til områder med risiko for mæslinger bør være vaccineret med mæslinger inden rejse.

Europa har i løbet af 2017 oplevet et stort udbrud af mæslinger. Især Rumænien og Italien har haft mange tilfælde, men alle EU/EEA-lande har rapporteret tilfælde dette år, undtagen Letland, Liechtenstein, Malta og Norge.