Lokalt

Trafikprop og 20 minutters kø i lille landsby hver eneste dag

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

I den lille landsby Kregme er trafikprop hver dag for bilisterne.

I den lille landsby Kregme tæt på Frederiksværk i Halsnæs Kommune har man et stort trafikalt problem, for når bilisterne skal passere den lille rundkørsel i byen kan man i myldretiden godt forvente at sidde i lang kø.

Hver dag kører 20.000 biler nemlig igennem den lille rundkørsel, så bilisterne må derfor væbne sig med tålmodighed, for vejen er slet ikke gearet til så mange bilister.

En stor del af problemet skyldes, at halvdelen af rundkørslen kun har ét spor. Og da vejen gennem Kregme er en Statsvej, er det op til Folketinget at beslutte, om man vil bruge de mellem 20 og 25 millioner, som en udvidelse af rundkørslen skønnes at koste.

Flere ventende bilister, som TV 2 Lorry talte med mandag eftermiddag, gav udtryk for frustrationer over de lange ventetider.

Mange er sågar begyndt at tage en omvej for at undgå flaskehalsen, for selvom køreturen bliver meget længere, så sparer man omvendt meget tid.

Da TV 2 Lorrys reporter selv prøvede at køre igennem rundkørslen måtte chaufføren sætte hastigheden ned allerede to en halv kilometer, hvor det gik i sneglefart frem til rundkørslen.

Borgmester kræver handling

Borgmester Steen Hasselriis, Venstre, kræver handling fra Folketinget, så rundkørslen kan blive udvidet.

- Folk holder i kø op til 20 minutter, og det er ren spildtid. Samtidig sker der det, at trafikmængden er steget med ca. ti procent hvert andet år. Det er et problem, der har været kendt i lang tid, så nu må der ske noget, siger han til TV 2 Lorry.

- Vi kæmper hårdt for vores lokale vækst i arbejdspladser og beboelse heroppe til gavn for hele hovedstadsområdet. Den meget positive udvikling kan nemt blive sat i stå, hvis ikke vi får løst de meget simple trafikproblemer, vi har her, siger Steen Hasselriis.

I slutningen af august måned mødes repræsentanter fra Halsnæs Kommune med Vejdirektoratet for at drøfte, hvordan man får løst de her problemer.

Vejdirektoratet præsenterer desuden om en måned en analyse af forholdene - men allerede nu står det altså klart, at kapaciteten i rundkørslen ikke længere kan følge med.