Lokalt

Nu tager Lars Larsen første skridt mod sit mini-Ikea

Lars Larsen. Arkivfoto. Henning Bagger / Scanpix Denmark
TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

​Lars Larsen slår to store møbelvirksomheder sammen.

To af Danmarks store møbelvirksomheder, Actona Company A/S og Interstil A/S bliver nu slået sammen. Begge virksomheder har samme ejer – Lars Larsen Group – og planen er, at de to virksomheder skal blive en af Europas største møbelleverandører med en samlet omsætning på over 1,7 milliard kroner.

I juni fortalte dynekongen, at han ønskede at skabe et mini-Ikea, og det er i det lys, at sammenlægningen af de to virksomheder kommer i spil.

- Interstil og Actona har hver for sig opbygget en stærk international markedsposition på møbler i moderne design. De to virksomheders sortiment komplementerer hinanden godt, og jeg er sikker på, at vi med sammenlægningen vil kunne tilbyde nogle endnu bedre løsninger for vore kunder i fremtiden, siger administrerende direktør i Actona Company A/S Torben Skov Villadsen i en pressemeddelelse.

Tilbage i juni fortalte Lars Larsen selv til Midtjyllands Avis, at drømmen er bolighuse på cirka 10.000 kvadratmeter. Via sit holdingselskab, Lars Larsen Group, ejer han blandt andet også IDdesign, som står bag møbelkæderne Ilva og Idémøbler.

- Det skal være et stort hus, hvor der ligger en Jysk, en Ilva, og der kan ligge forskellige andre af mine firmaer. Men de skal drives samlet. Det skal være et sted, hvor der er alt til boligen. Det skal prøves af på et tidspunkt, sagde Lars Larsen dengang til Midtjyllands Avis.

Store muligheder 

De nuværende ansatte i Interstil og Actona får tilbudt job i det nye selskab.

- Jeg glæder mig til at komme til at arbejde sammen med de dygtige ledere og medarbejdere, som har været med til at udvikle Interstil, siger Torben Skov Villadsen.

Det gælder også samarbejdet med Interstils administrerende direktør, Henrik Althoehn Henriksen, der i forbindelse med sammenlægningen har valgt at udtræde af den daglige ledelse. Actona Company vil dog fortsat kunne trække på hans viden, idet han indtræder i Actona Companys bestyrelse.

Sammenlægningen af de to virksomheder træder endeligt i kraft den 1. september 2017.

Fakta om Actona

Actona Company A/S er en af Nordeuropas største møbelvirksomheder og beskæftiger cirka 1.200 medarbejdere på verdensplan. Virksomheden har hovedkontor i Tvis og egne produktionssteder i Kina og Ukraine.

Actona Company A/S leverer møbler til alle boligens rum til førende møbelkæder over hele verden.

Virksomheden designer, producerer og leverer møbler i moderne design til kunder i over 80 lande.

Fakta om Interstil

Interstil A/S fører et bredt program af møbler, designet af egne og eksterne designere.

Produktprogrammet afsættes til udvalgte kunder og kæder over det meste af verden.

Interstil har hovedkontor i Horsens og datterselskaber og afdelinger i Sverige, Kina og Vietnam.

Virksomheden beskæftiger cirka 170 medarbejdere verden over.