Lokalt

Fik gigantisk tun i nettet i Nordsøen - og så var der fest på båden

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

​I går blev en tun på 204 kilo solgt i Hanstholm. Her er fiskernes oplevelse.

Den ene har ikke set så stor en tun, siden han var barn. Den anden havde aldrig oplevet det.

Fiskerne Simon Ørskov og Karsten Jakobsen var med på skibet, da de pludselig fik en kæmpestor fisk i nettet.

- Det er sådan noget, man kun drømmer om at opleve, fortæller Karsten Jakobsen og uddyber:

- Simon siger ”vi har fanget en hval”, og vi kigger på den, og så siger vi ”hold nu kæft, det er en tun!”, og så var der vild panik, siger han og griner.

Det var ikke hvilken som helst tun, der blev fanget i Nordsøen. Den vejede hele 204 kilo og var af arten bluefin. Så derfor var der fest på båden.

Karsten Jakobsen har set en kæmpetun en gang før. Det var da han var en lille dreng. Simon Ørskov har derimod aldrig set en før. Så der var nok at fejre på båden.

Det er helt vildt

Fiskeskipper Henrik Høyer sad i styrhuset, da han pludselig kunne høre fiskerne råbe.

- Det er helt vildt. Det er en fantastisk tun, og det er noget af det vildeste, man kan opleve som fisker. Jeg har aldrig hørt om, at det er sket før med den slags fiskeri, som vi driver, fortæller han.

Normalt fisker båden efter torsk, kulmuler, havtasker og andre fisk i den kategori.

Da nettet kom op med den store tun, undrede de sig over, at der ikke var så mange fisk i, som de havde haft i de andre slæb. Men det hele gav mening, da de opdagede det store rovdyr.

- Det var egentligt et dårligt træk, for i de andre træk havde vi haft 80-90 kasser i trækket, men her var der kun 40 kasser i stedet, men så var der så tunen, siger han.

Tunen blev efterfølgende solgt på Hanstholm Fiskeauktion for 125.000 kroner - det svarer til en kilopris på 610 kroner, hvilket end ikke selv de dyreste hummere på auktionen kan konkurrere med.