Lokalt

Nyt rør sætter stopper for uønskede flaskesamlere

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Københavns Lufthavn har indført en anordning, der skal holde flaskesamlere væk fra pantstationerne i lufthavnsterminalerne.

Lufthavnen har monteret nogle høje rør på beholderne til affald og tomme flasker, så selv langfingrede personer ikke kan nå ned til panten.

Pantstationerne er nemlig øremærket til Dansk Røde Kors, og derfor vil Københavns Lufthavn ikke acceptere, at pantsamlere kommer og tager panten fra dem, den er tiltænkt i lufthavnen.

- Jeg synes det lyder som en rigtig god idé, hvis det kan holde de personer væk, som ikke er ønsket af Københavns Lufthavn, siger passager Ole Madum, som TV 2 Lorry fangede til en kort kommentar i lufthavnen, hvor han stod og ventede. 

Udover at tage pant fra pantstationerne optog flaskesamlerne ofte flypassagernes siddepladser i terminalerne, og derfor var de et problem for lufthavnen. Det skriver Ekstra Bladet.

Ud over de nye skraldespande må vagterne nu også bortvise folk, som opholder sig i lufthavnen længe - uden en gyldig flybillet.

- Jeg ville helt klart selv benytte mig af pantstationen, hvis jeg altså lige kom forbi med en pantflaske, siger Ole Madum.