Lokalt

Nyt våben mod fartsyndere: Falske betjente

En politimand af kød og blod? Nej, ham her er lavet af pap. Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi / TV ØST
TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Politiet tog skilte med billeder af motorcykelbetjente i brug, da de tirsdag indledte en ny fartkampagne.

De fleste bilister kender nok refleksen. Når man ser en motorcykelbetjent i grøften, kigger man ængsteligt ned på speedometeret – kører man for stærkt eller ej.

Den effekt vil Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu gerne udnytte med en ny kampagne, hvor de med skilte med livagtige afbildninger af motorcykelbetjente vil få borgerne til at lette foden en smule fra speederen på nogle af de farligste strækninger i politikredsen.

- En lignende kampagne med sådanne skilte for næsten 20 år siden var en af de mest effektive fartkampagner, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført. Derfor tager vi ideen op igen og håber, at vi kan minde bilisterne om at tænke over deres fart, siger Erik Mather, leder af færdselspolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sådan ser skiltet med en betjent ud, når man kommer kørende på udvalgte strækninger.

Hellere afskrækkelse end bøder

Erik Mather var tirsdag morgen personligt ude med en entreprenør for at grave skiltene ned rundt omkring på Sjælland.

- Vi vil meget hellere have, at folk ser den her og tænker over deres fart, end vi vil udskrive en masse bøder, siger han.

Politiet har udvalgt seks særlig farlige vejstrækninger i kredsen, som i forvejen følges tæt af færdselspolitiet.

- Vi vil gerne øge opmærksomheden om folks fart. Og hvis skiltet her kan få dem til at lette foden lidt fra speederen, så har vi gjort det godt, siger Erik Mather.

Kampagnen skal efter planen fortsætte året ud, og politiet vil bagefter måle, om den har haft en effekt på de strækninger, hvor de er stillet op. 

Kampagnen skal efter planen fortsætte året ud.
Skilt af motorcykelbetjent forude.