Lokalt

Endnu en ulv med hvalpe kan have slået sig ned i Danmark, viser nye billeder

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

I dag offentliggør de frivillige bag hjemmesiden Ulvetracking Danmark, at der er filmet en formodet hunulv i den vestjyske ulvezone.

Der er måske mere end én hunulv med hvalpe i Danmark. I dag offentliggør de frivillige bag hjemmesiden Ulvetracking Danmark, at der er filmet en formodet hunulv i den vestjyske ulvezone. Der kan være tale om tæven i det ulvepar, der tidligere er set med otte hvalpe, men det kan ikke udelukkes, at der er tale om en anden hunulv.

- Enten er tæveulven fra ulveparret ved Ulfborg kommet langt omkring på nuværende tidspunkt, eller også er der sandsynligt tale om en ny tæveulv ved Ulfborg, skriver Ulvetracking Danmark på sin hjemmeside.

De frivillige ulvetrackere har analyseret to videoer fra et vildtkamera hos en privat lodsejer. Videoerne er optaget med en måneds mellemrum, og efter at have konsulteret fagfolk, er Ulvetracking ikke i tvivl om, at der er tale om ulv i begge tilfælde. I den nyeste film sætter ulven sig tilsyneladende ned og tisser, skraber efterfølgende i jorden og springer videre.

- Dette er typisk tæve-adfærd, da tæver urinerer ved, at tæven er lige i ryggen, skyder hofterne ud til siden og trækker halen bagud. Hvis den skulle af med afføring, vil den formentlig krumme ryggen og trække forben og bagben mere sammen. Ulven på vildtkamera-filmen vurderes slidt i pelsen og mat i farven. Dette vurderes formentlig at kunne skyldes, at hun i en længere periode har produceret mælk til hvalpe, skriver Ulvetracking Danmark.

Flere meldinger tyder på flere hunulve

Muligheden, for at der kan være tale om endnu en ynglende ulv i Danmark, understøttes ifølge en anden Facebook-side om ulve, ’Her er ulven i Danmark’, af en række meldinger om observationer af ulvehvalpe flere steder i det vestjyske. 

- Det er velkendt, at et ulvepar kan finde på at flytte hvalpene, hvis de bliver forstyrret. Men både før og efter optagelsen af en voksen ulv med otte hvalpe har jægere, landmænd og andre, der bor eller benytter naturen i det vestjyske, ifølge flere kilder set ulvehvalpe. Vel at mærke i forskellige konstellationer: En voksen med to hvalpe; et par med en hvalp, en tæve med tre hvalpe osv. Og nok så interessant på helt andre lokaliteter end hvor de otte hvalpe blev filmet. Ja, faktisk op til 100 kilometer længere væk, siger Erik Poulsen, der er redaktør af ’Her er ulven i Danmark’.