Lokalt

Fanget i razzia igen i dag: Fire busser mister nummerpladerne

Politiet i Hjørring har klippet nummerpladerne af fire busser alene i dag. Joakim Brader / TV 2 Nord
TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Fire busser har fået pillet nummerpladerne af på grund af dårlige bremser. Det er busser, som politiet tidligere på ugen fik fjernet fra vejen.

Politiet er fredag igen på plads med kontrol på en stribe busser, der i øjeblikket kører med børn og unge i forbindelse med den internationale fodboldturnering Dana Cup i Nordjylland.

Og i løbet af få timer fredag formiddag har politiet allerede fundet flere alvorlige fejl på en række busser. Busser, som til dagligt kører med skolebørn i Hjørring Kommune.

Bare syv ud af de 16 busser, der blev kontrolleret fredag formiddag, er sendt videre med et 'okay', mens fem er sendt til syn, og fire busser har fået pillet nummerpladerne af på grund bremseproblemer, skriver TV 2 Nord.

Det drejer sig om, at de bremser skævt og for dårligt - i nogle tilfælde bremser busserne op til 70 procent skævt.

Stoppet tidligere på ugen

Desuden har politiet set alle fire busser før –  de er nemlig alle tidligere på ugen blevet taget i selv samme kontrol. De har fredag fået taget nummerpladerne, så politiet var sikre på, at de ikke ulovligt kørte videre.

Busserne har været inde at få foretaget reparationer og efter sigende fået set bremserne efter, men meget tyder på, at det ikke har hjulpet.

Politiet fortsætter kontrollen på bussen nogle timer endnu fredag.