Lokalt

Synshal tjekkede bus kort før den fik klippet pladerne: - Vi har gjort vores arbejde som vi skal

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

En stor del af de busser, som politiet i disse dage finder alvorlige fejl og mangler på, er godkendt ved syn hos Hjørring Synshal.

Hvorfor skulle vi ikke skrive i synsrapporten, at der var noget galt med bremserne, hvis der var det, når nu vi har skrevet alle de andre fejl og mangler, der var på bussen. 

Sådan lyder det retorisk fra direktør Michael Møller Nielsen fra Hjørring Synshal, hvor en del af de mange busser, der netop er blevet beordret væk fra gaden af politiet som led i en større razzia, der er foregået ved den store internationale fodboldturnering Dana Cup i Hjørring, er blevet synet og godkendt.

Den konkrete bus, som Michael Møller Nielsen omtaler, er den bus, der torsdag morgen fik klippet pladerne på grund af defekte bremser. 

- Der var ikke noget galt med bremserne, da vi havde bussen til syn. Der var til gengæld andre fejl, som vi skrev på. Vi tester med det samme udstyr som politiet gør, vi har nogle grænseværdier, som vi arbejder med, og vi gør vores arbejde som vi skal, siger Michael Møller Nielsen og tilføjer:

- Vi har rent mel i posen. Vi har givet bussen et omsyn - men ikke på grund af bremserne.

De seneste to dage har politiet standset 45 busser. 22 af dem dumpede sikkerhedstjekket, og fire busser var i så dårlig stand, at nummerpladerne blev klippet på stedet.

En af de busser var bare få timer forinden blevet godkendt ved syn hos Hjørring Synshal. 

Direktør Michael Møller Nielsen siger, at der i den konkrete tilfælde er tale om en pludselig opstået fejl.

- Der er sket en bremsebelægning på en af bremseklodserne, og det er altså noget, der sker lige pludseligt, fastslår Michael Møller Nielsen.

For mindre end en uge siden godkendte Hjørring Synshal en anden bus - uden anmærkninger. Der var til gengæld fejl og mangler på den tre dage tidligere. 

Michael Møller Nielsen understreger, at hans erfaring er, at køretøjer generelt sjældent oplever pludselige fejl og mangler, hvis man som bil- eller busejer sørger for at passe service og iøvrigt passe på sit køretøj.

Michael Møller Nielsen er godt træt af den meget virak, som politiets razzia de seneste dage har givet - men han er samtidig godt tilfreds med, at politiet sørger for at få de busser, der bremser skævt og for dårligt, væk fra vejen.

Se TV2 Nords dækning af sagen i vores udsendelse 19.30 her:

Politiet var igen på gaden for at kontrollere buser under Dana Cup i Hjørring. De blev blandt andet nødt til at klippe pladerne på en bus som allerede har fået kørselsforbud. Nu råber Hjørring Kommune og Nordjyllands Trafikselskab op.