Movia-chauffør dømt for uagtsomt manddrab

16x9
Den 7. december 2016 overså chaufføren i minibussen sin ubetingede vigepligt ved Fuglebjerg nær Næstved og holdt ikke stille for hajtænderne. Foto: René Lind

I samarbejde med TV2 ØST

En 56-årig chauffør er kendt skyldig i uagtsomt manddrab efter en dødsulykke ved Fuglebjerg i december sidste år, hvor en pensionist mistede livet.

En 56-årig chauffør for trafikselskabet Movia er blevet dømt for uagtsomt manddrab.

Den 7. december 2016 overså chaufføren, som kørte en minibus, sin ubetingede vigepligt ved Fuglebjerg nær Næstved og holdt ikke stille for hajtænderne. I stedet kørte han direkte ud på vejen foran en anden bus, der bragede ind i siden på minibussen. Chaufføren kørte i minibussen fra Flextrafik, som Movia administrerer.

Ulykken kostede en 76-årig pensionist livet.

Siden december sidste år har der foregået et efterspil, men nu er der sat et retsligt punktum i sagen, da den 56-årig chauffør ved Retten i Næstved er blevet dømt for uagtsomt manddrab.

Det skriver Sjællandske. 

Dommen udløser ham en betinget fængselsstraf og frakendelse af kørekortet.

Ifølge avisen nægtede den dømte sig skyldig, men blev dømt på baggrund af flere troværdige vidneforklaringer. 

Fire andre kørt på sygehuset

Pensionisten var passager i minibussen fra Flextrafik, da den kørte ind i bussen. Manden blev efter ulykken fragtet med helikopter til Odense Universitetshospital. Men hans liv stod ikke til at redde.

Efter ulykken blev yderligere fire personer kørt til behandling på sygehusene i Slagelse og Køge.

Ifølge øjenvidner var politi og redningsmandskab massivt til stede på ulykkesstedet. Der blev blandt andet set tre politibiler, fire biler fra brandvæsenet og fem ambulancer i området.