Lokalt

Borgere har fået nok af røverier - inddeler byen i 17 zoner og holder vagt

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Borgerne siger fra overfor hjemmerøverier. Nu har de oprettet et vagtværn.

Flere familier i Tårnby på Amager er den seneste tid blevet vækket midt om natten af ubudne gæster. Senest sidste uge, hvor et ældre ægtepar blev truet med både kniv og pistol.

Men det skal slutte nu. Borgerne i Tårnby vil have fred og ro. Derfor har en af borgerne, Ali Qais, taget initiativ til et vagtværn, der skal patruljere i byen.

- Vi holder øje med mistænkelige ting. Det kan være nogen, der står og kigger ind over en hæk eller en, der kører og tager billeder på vejene, siger Ali Qais til TV 2 Lorry. 

Byen er inddelt i zoner

Og arbejdet med at skabe tryghed er allerede gået i gang. Ali Qais og en medborger oprettede en gruppe på facebook lørdag, mens første tur på gaden allerede fandt sted mandag.

- Vi har inddelt byen i 17 zoner, og så laver vi en vagtplan, hvor man løbende kan melde sig på de forskellige zoner. Så går eller kører man en tur i sin zone og tjekker, at alt er om det skal være, siger Ali Qais. 

Det er vigtigt for Ali Qais at understrege, at vagtværnet ikke skal yde selvtægt, men være et vågent øje i byen. 

- Vi skal ikke ud og lege helte. Men vi vil gerne gøre livet surt for de kriminelle. Vi skal observere mistænkelige ting, og så kan vi videregive informationerne til politiet. Derudover er der ting, vi selv kan baggrundstjekke, siger han og henviser til, at gruppens medlemmer selv kan slå nummerplader op. 

Vi må gøre noget

Ali Qais familie har ikke selv oplevet ubudne gæster, men en af deres naboer fik indbrud midt om natten, mens de var hjemme. 

- Vi er skide bange for, at der skal ske vores familier noget herude. Jeg føler, vi som borgere må gøre noget, lyder det fra initiativtageren. 

Facebookgruppen, hvor arbejdet koordineres, blev oprettet lørdag. Knap 300 borgere er allerede meldt ind.