Lokalt

Trods uro bliver boliger i Aarhus V revet væk

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Bandeuro og skyderier skræmmer tilsyneladende ikke boligkøberne i det vestlige Aarhus. 50 dage tager det i gennemsnit at sælge en bolig her.

Aarhus V er andet end bander, kriminalitet og frygt for skyderier.

Ovenstående virker til at være boligkøbernes tankegang.

For i modsætning til hvad man måske skulle tro i et område med det ry, så er det let at sælge huse her.

Faktisk har postnummeret 8210 landets korteste salgstid, når det kommer til hussalg. Det viser tal for 2017 fra boliga.dk. I gennemsnit tager det blot 50 dage at sælge et hus i Aarhus V.

- Vi sælger 70-80 boliger i snit om ugen bare i postnummer 8210, så det er markant, fortæller indehaver af Nybolig Aarhus Vest, Peter Dybvad, til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom der er visitationszone i store dele af det vestlige Aarhus, hvor Østjyllands Politi må stoppe og undersøge alle køretøjer, så holder det ikke boligkøberne væk.

I snit svarer det til halvandet boligsalg om ugen, og det oplever man altså ikke tilsvarende nogen andre steder i landet. Hos Nybolig er det især de unge familier, der tiltrækkes af boligerne i det vestlige Aarhus.

- Du kan få et parcelhus til under tre millioner kroner, og det kan mange familier være med på. I andre områder med samme afstand til byen skal du op og betale fire, fem og seks millioner kroner. Så prisen har noget at sige, siger Peter Dybvad.

Der er cykelafstand – eller sågar gåafstand – til mange ting fra Aarhus V. Det er dejligt.

Søren Christian Ehrenreich-Petersen

En af dem, der bor i Aarhus V og er glad for det, er Søren Christian Ehrenreich-Petersen. Han mærker ikke meget til bandeuroligheder og nyder naturen lige uden for hoveddøren.

- Jeg har gode muligheder for at gå med min hund på Vestereng, og der er cykelafstand – eller sågar gåafstand – til mange ting fra Aarhus V. Det er dejligt, siger han.

Og på spørgsmålet om konflikten mellem kriminelle grupperinger i området selv ikke har en betydning, er svaret klart.

- Det mærker jeg ikke selv. Og det er altså ikke, fordi jeg lever bag lukkede døre. Men sådan er det bare, siger Søren Christian Ehrenreich-Petersen.

BOLIGERNES SALGSTID:

1. Aarhus V - 50 dage

2. Svenstrup J - 56 dage

3. Aalborg SØ - 64 dage

4. Tune - 70 dage

5. Aarhus N - 70 dage

6. Brabrand - 71 dage

7. Brøndby - 72 dage

8. Aalborg - 77 dage

9. Hinnerup - 78 dage

10. Kastrup - 78 dage

Kilde: Boliga.dk