Lokalt

Politiet var en time om at anholde truende og voldsom mand: Nu klager borgmester

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Det tog Fyns Politi mere end en time at komme til Nyborg fredag aften, da en 34-årig truende mand under Open By Night gjorde byen usikker.

Det klager viceborgmesteren i kommunen nu over. 

Medlem af byrådet og viceborgmester Vibeke Ejlertsen var selv til stede fredag aften under Open by Night i Nyborg og oplevede episoden, hvor en 34-årig mand i aftes kastede med flasker og opførte sig truende. Hun oplevede også, hvordan det tog politiet mere end en time at komme til Nyborg, og det har nu fået hende til at klage over episoden og Fyns Politis responstid, fortæller hun i en mail til TV 2/FYN. 

Det var formanden for Nyborg Handelsstandsforening, Hans Henrik Kongsmark, der måtte påtage sig rollen som sikkerhedsvagt, da den 34-årige mand fredag skabte uro ved Open By Night-arrangement. 

Handelsformanden trådte til, da han fik en melding om, at der var en mand, der skabte utryghed i Vægtergade.

- Som formand er jeg på en måde aftenens vært, og jeg bad ham dæmpe sig. Han mente imidlertid ikke, at han havde gjort noget forkert. Han sagde, at han gerne ville hjem, men så begyndte han igen at opføre sig uhensigtsmæssigt, og så måtte han ned at ligge, fortalte Hans Henrik Kongsmark til TV 2/FYN lørdag. 

Politiet erkender, at det ikke er godt nok

Det tog politiet en time og ni minutter at hente manden. Og det er alt for længe, erkendte politiinspektør ved Fyns Politi Lisbeth Fried lørdag i et interview med TV 2/FYN. Første anmeldelse kom kl. 22.41.

- Det ser ud til, at det er en menneskelig fejl, og det beklager vi selvfølgelig meget. Vi er rigtig ærgerlig over, at borgerne har fået den her oplevelse i Nyborg, siger Lisbet Fried.

Først da borgerne i Nyborg klokken 23.07 ringer for at høre, hvor politiet bliver af, bliver der sendt en vogn. Denne er 43 minutter om at komme frem, hvilket heller ikke er tilfredsstillende, ifølge Fyns Politi. 

Sagen undersøges mandag

Mandag bliver sagen gået grundig igennem for se, om noget kan gøres anderledes fremover.

- Nu skal vi kigge nærmere på det, og så tænker jeg, at der kan være noget i vores procedurer, der kan ændres, eller hvor vi i hvert fald skal være mere skarpe. Det vil vi selvfølgelig følge op på, for det skal vi gøre bedre, siger Lisbeth Fried.