Traktorer skal sikre havnefest mod terrorangreb

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Terrorangreb med lastbiler og andre køretøjer i Nice, Berlin og London betyder større krav til sikkerheden ved en lang række arrangementer herhjemme.

Traktorer parkeret i indkørslen til havnen i Juelsminde skal sikre havnefestens gæster mod terror i form af, at køretøjer pløjer sig ind i menneskemængden pĂĄ festpladsen, som tusindvis af glade mennesker sætter kursen mod de næste fem dage og nætter. 

Sydøstjyllands Politi har forud for Juelsminde Havnefest skærpet sikkerhedskravene pĂĄ baggrund af terrorangrebene rundt om i Europa - og forlangt, at der bliver opstillet chikaner, der gør det vanskeligt for et køretøj i høj fart at nærme sig festpladsen.

Dermed følges den linje, der er lagt ved andre store udendørs begivenheder som musikfestivaler og senest DGIs Landsstævne i Aalborg.

Traktorer er mindst lige så sikre som beton-chikaner. Det er ærgerligt, at det er nødvendigt - men sådan er verden jo lige nu

Jonas Nonbo, formand, havnefestudvalget, Juelsminde.

I Juelsminde har byens havnefestudvalg valgt chikaner i form af traktorer i stedet for de gængse betonblokke. Danmarks Ferguson Museum har udlånt tre traktorer, som er placeret i indkørslen til Juelsminde Havn og dermed festen. De vil tvinge en lastbil og andre køretøjer til en slaomtur, der umuliggør høj fart.

Havnefestudvalgets formand Jonas Nonbo synes, at traktor-chikaner sender et fredeligere signal end rĂĄ betonblokke.

- Traktorer er mindst lige sĂĄ sikre som beton-chikaner. Det er ærgerligt, at det er nødvendigt - men sĂĄdan er verden jo lige nu. Vi har ogsĂĄ pĂĄ anden vis strammet op pĂĄ sikkerheden pĂĄ festpladsen, siger Jonas Nonbo til TV Syd. 

Som et led i opretholdelsen af den almindelige ro og orden ved festen er Sydøstjyllands Politi være til stede med fire mand i aften- og nattetimerne fredag og lørdag, hvor der er mest gang i festteltene.