Lokalt

Brudepar bortauktionerer deres bryllup

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Et par på Nørrebro vil giftes og samtidig hjælpe verdens børn gennem Unicef. Derfor bortauktionerer de bryllupskjole og alle gaver væk.

Idéen blev fostret under bryllupsforberedelserne med lidt rødvin i blodet.

Ann-Kristin Løye Hejl og Rasmus Iver Agesen ville til deres kommende bryllup ikke beholde alle deres gaver og brudeudstyr selv. De besluttede at bortauktionere hele baduljen til hjælpeorganisationen, Unicef, der støtter børns rettigheder i hele verden.

Da vi fik Caroline for otte måneder siden, fik jeg et stort behov for at hjælpe mange flere børn.

Ann-Kristin Løye Hejl

Derudover har parret formået at få flere private erhvervsdrivende til at donere beløb til festen, så så mange penge som muligt kan sendes Unicefs vej.

- Måske vi faktisk lykkedes med at få skabt vores bryllup af nogle sponsorater, så vi derigennem kan frigøre så meget som mulig af vores budget til at kunne give det til et godt formål, siger Rasmus Iver Agesen.

Læs også: Præst genbruger konfirmationskjoler: "Responsen er rørende"

Parret er nu næsten i mål med at få sponsorer til at donere tøj, mad og fest. 

Parret har selv doneret 20.000 kroner målet, men når brylluppet er overstået er målet at nå mellem 80.000 og 100.000 kroner.

Vielsesringene beholder de som det eneste efter brylluppet.

Nyfødt pige satte gang i idéen

Parret bor på Nørrebro med tre børn, hvoraf den otte måneder gamle Caroline for alvor satte skub i idéen: 

- Da vi fik Caroline for otte måneder siden, fik jeg et stort behov for at hjælpe mange flere børn. Jeg har været enormt følelsesladet. Følelserne fik frit spil, siger Ann-Kristin Løye Hejl.

Modtageren af de mange penge er hjælpeorganisationen Unicef, der er meget imponeret over parret: 

Læs også: Kunstauktion indsamlede 125.000 til flygtningebørn

- Jeg har aldrig nogensinde før oplevet, at nogen vil give deres livs største øjeblik til nogle børn, som de aldrig har mødt, men som i den grad har brug for pengene, siger generalsekretær ved Unicef, Steen M. Andersen.

- Vi var jo fantastisk imponerede over både idéen og det drive, som de viste, og som gjorde at vi troede på ideen, siger han.

Bryllup kræver hårdt arbejde og stædighed

Indtil videre har 17 virksomheder smidt penge i kassen. Brudekjolen og tøj til brudgommen er blevet sponsoreret, der efter brylluppet aktioneres væk.

Der har været jubeldans herhjemme. Det har bare været så stort, at de her virksomheder har sagt ja.

Rasmus Iver Agesen

En af de virksomheder, der har meldt sig på banen er Herrenes Magasin:

- De skilte sig ud ved at det faktisk ikke handlede om dem. Det handlede om Unicef og børnene, siger Mikkel Bo Hansen, business manager i Herrenes Magasin, om begrundelse for virksomhedens sponsorat.

Indsamlingen af sponsorater har nu heller ikke været en dans på roser for parret: 

Læs også: Tanja blev forarget over Støjbergs kage: Nu har hun samlet 180.000 ind

- Det har selvfølgelig kostet en masse arbejde, en masse tid og en masse stædighed. Man skal følge op mange gange, og når der så har været nogen, der har meldt tilbage, at de godt vil være med, så har der været jubeldans herhjemme. Det har bare været så stort, at de her virksomheder har sagt ja, siger Ann-Kristin Løye Hejl.

Alle gæster er blevet bedt om at donere pengene til Unicef i stedet for at give en gave. Parret mangler kun tre til fire sponsorer, før alt er klar til den store dag den 12. august.

Hvis du ønsker at donere penge til Unicef, så tryk her.