Lokalt

Dansk fodboldlegende må ikke få vej opkaldt efter sig

En vej opkaldt efter en af dansk fodbolds største navne ser ikke ud til at blive en realitet lige foreløbig.

Allan Simonsen-vej. 

Det lyder jo som en flot gestus til den legendariske danske fodboldspiller Allan Simonsen, som i 1970'erne og 1980'erne huserede på landsholdet og på klubholdene Borussia Mönchengladbach, FC Barcelona og Charlton Athletic - og ikke mindst i Vejle Boldklub i fødebyen herhjemme. 

Men Allan Simonsen får ikke en vej i Vejle opkaldt efter sig lige foreløbig, hvilket byrådsmedlemmet Alex Vejby Nielsen (S) ellers godt kunne ønske sig.

Byrådsmedlemmet har foreslået Vejle Kommunes Vejnavnegruppe at finde en passende mulighed for at navngive gader eller et kvarter efter nogle af Vejles store fodboldnavne som Allan Simonsen, Ulrik le Fevre og Tommy Troelsen.

Alex Vejby Nielsen pointerer i en udtalelse til Vejle Amts Folkeblad, at eksempelvis racerkøreren Tom Kristensen allerede har fået en vej opkaldt efter sig i hjembyen Hobro.

Ikke tradition for vejnavne til nulevende personer

I skrivende stund findes der ingen lovgivning, der dikterer, at man ikke må opkalde veje i Danmark efter nulevende personer. Men ifølge Vejle Kommunes Vejnavnegruppe skal man være død for at få en vej opkaldt efter sig.

- Allan Simonsen er bestemt i en kategori, så man kan opkalde en vej efter ham. Men det må vente. Vi har ikke tradition for at opkalde efter nulevende personer, siger Søren Brunbech, formand for Vejle Kommunes Vejnavnegruppe, til Vejle Amts Folkeblad og fortsætter: 

Man kan da sagtens forestille sig, at veje får navne efter fodboldspillere. Men for at det skal give mening, bør det være i kvarter, der ligger i nærheden af stadion, hvor de har spillet.

Simonsen blev i 1977 som den hidtil eneste skandinaviske spiller kåret som Europas bedste fodboldspiller.

Han var, sammen med blandt andre Morten Olsen, Preben Elkjær og Frank Arnesen, et af de bærende navne på det danske landshold, som i 1984 for første gang kvalificerede sig til EM i fodbold. Her brækkede Simonsen dog på skrækkelig vis benet i åbningskampen mod Frankrig. 

Allan Simonsen er i dag 64 år.