Dansk by danner rammen om stor Netflix-satsning

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Optagelserne til en stor skandinavisk Netflix-satsning er i dag begyndt – i Næstved.

I dag begyndte den store, verdensomspændende streamningtjeneste Netflix optagelserne til en af deres nye TV-serie-satsninger.

Men optagelser finder ikke sted over Atlanten i Hollywood, som man ellers kunne tro. Nej, serien bliver optaget i Næstved.

Det er optagelserne til serien ”The Rain”, som i dag er gået i gang i området omkring Ring Øst. Vejene er spærret af, så man ikke kan komme hen og smugkigge på optagelserne.

Serien betegner Netflix selv som en skandinavisk satsning, og den har den danske skuespiller Mikkel Boe Følsgaard i en af hovedrollerne. Derudover er instruktøren Bille August’s datter, Alba August, med i serien sammen med Lucas Lynggaard, Lars Simonsen og Iben Hjejle.

Optagelserne finder sted i både Danmark og Sverige.

Skandinavien er kendt i hele verden for spændende historiefortælling og fængslende TV. Vi er glade for at arbejde med så dygtige lokale skuespillere

Erik Barmack, Vice President of International Original Series ved Netflix

- Skandinavien er kendt i hele verden for spændende historiefortælling og fængslende TV. Vi er glade for at arbejde med så dygtige lokale skuespillere, forfattere og instruktører for at bringe en ny, stor historie ud til et globalt publikum, siger Vice President of International Original Series ved Netflix, Erik Barmack, i en pressemeddelelse.

Første danske Netflix-serie

”The Rain” finder sted seks år efter en dødelig virus har udslettet stort set alle mennesker i Skandinavien. To søskende tilslutter sig en gruppe unge overlevere, der er ved at undersøge, om nogen har opbygget en ny verden et andet sted.

- I en situation, hvor medlemmerne af gruppen er sat fri fra reglerne i et civiliseret samfund, har de friheden til at være dem, de gerne vil, skriver Netflix om serien.

- Men de kæmper alle med dem selv og det faktum, at de selv efter jordens undergang skal kæmpe med kærlighed, jalousi, opvækst og alle de problemer, som de troede, de efterlod, da verden, som de kendte den, forsvandt.

Serien er skrevet af danske Jannik Tai Mosholt. Den er instrueret af Kenneth Kainz, der tidligere har lavet Dicte, og Natasha Arthy, der er kendt for at instruere Forbrydelsen.

Serien får premiere for Netflix’ 100 millioner medlemmer verden over i 2018. ”The Rain” er den første danske serie fra Netflix.