Storcenter bruger segways i kampen mod løsnede hjulbolte

I samarbejde med TV Syd

Kolding Storcenter vil sætte en stopper for en farlig tendens med løsnede hjulbolte på biler.

Sydøstjyllands Politi har endnu ikke modtaget anmeldelser fra Kolding Storcenter om løsnede hjulbolte på biler. Men flere kunder har kontaktet centeret med mistanke om lignende hændelser. Derfor patruljerer centerets vagter nu på parkeringspladsen hver halve time for at forhindre det farlige hærværk.

Vi holder øje med mistænkelige typer, der sidder ved bilernes dæk eller folk med en hjulnøgle i hånden.

Frederick Greve, vagt, Kolding Storcenter

- Når folk er her, så må de gerne føle sig så trygge som overhovedet muligt. Vi har vagter i forvejen, og dem sætter vi gerne ind i kampen mod det her fænomen, siger centerchef i Kolding Storcenter, Gitte Lindbo, til TV SYD.

I den seneste tid har der været en kedelig tendens. Det er nemlig blevet umådeligt populært at løsne hjulboltene på andre folks biler. På landsplan har polititiet modtaget mere end 200 anmeldelser siden 17. marts. Her i området har de to politikredse modtaget i alt 20 anmeldelser, fordelt med fem anmeldelser hos Syd- og Sønderjyllands Politi og 15 anmeldelser hos Sydøstjyllands Politi.

Derfor er der glæde blandt kunderne i Kolding Storcenter over det nye initiativ.

- Det er folk, der ikke tænker ret meget - lidt som at kaste sten ud fra en bro. Overvågningen er i en god sags tjeneste, så det er fair nok. For en eller anden dag sker der noget alvorligt, siger Jesper Seistrup fra Vester Nebel, der lørdag handlede i Kolding Storcenter.

Centerets vagter enten går eller kører på segway rundt på p-pladsen. To gange i timen.

- Vi har haft nogle få tilfælde med løsnede hjulbolte. Det har vi fået at vide fra kunder. Heldigvis har der ikke været situationer, hvor folk er kørt med løse hjulbolte, fortæller centervagt Frederich Greve.

Patruljeringen har altså til formål at være præventiv.

- Vi er her for at holde øje med at det ikke sker igen. Vi holder øje med mistænkelige typer, der sidder ved bilernes dæk eller folk med en hjulnøgle i hånden, slutter Frederich Greve.

Kolding Storcenter overvåger samtidig parkeringspladsen fra kameraer på centerets tag.