Lokalt

Københavns hoteller slår alarm: Der er alt for få taxaer

Flere af Københavns hoteller mener, at der er alt for få taxaer. Taxinævn afviser anklagen.

De københavnske hoteller sukker længe efter taxaer, når deres besøgende skal til lufthavnen eller ud i byen og boltre sig.

Men lige så snart der er almindelig sommertravlhed i København, ender vi med at have en times ventetid i taxa

Kirsten Brøchner, Hotel Kong Arthurs medejer

Berlingske Business har været i kontakt med flere københavnske hoteller, der melder om timelange ventetider og dårlig service.

Hotel d’Angleterre og Hotel Kong Arthur bekræfter problemet.

- Hvis man har en dødssyg januardag med lav belægning, så går det. Men lige så snart der er almindelig sommertravlhed i København, ender vi med at have en times ventetid i taxa, og det er bare rigtig dårlig service, siger Kirsten Brøchner, Hotel Kong Arthurs medejer, til Berlingske Business. 

Det bekræftes af Horesta, der er interesseorganisation for turisterhvervet.

- Når man for eksempel kommer fra et krydstogtskib, er der mange, der skal ind til byen, og så er det umuligt at finde taxier til alle. Der er simpelthen ikke nok, og det er et meget kendt problem i branchen, siger Karen Nedergaard, formand for Horesta i Region Hovedstaden, til Berlingske Business

Lige nu kører der 1.891 taxaer rundt i hovedstadsområdet, hvilket er godt 450 mindre end i 2009.

Taxinævn afviser anklager

Det er Taxinævnet, der er en fælleskommunal myndighed for 28 kommuner i Storkøbenhavn og Nordsjælland, der udsteder tilladelser til vognmænd og førerkort til chauffører.

Formand Jens Jørgen Nygaard afviser de lange ventetider med henblik på en undersøgelse af Taxa 4x35, Taxi 4x27 Amager-Øbro og 4x48 Dantaxi i 2016 og 2017, der peger på mindre ventetider. 

Men det afviser både 4x48 Dantaxi og Taxa 4x35 overfor Berlingske Business. Begge selskaber efterlyser flere taxaer på gaderne.

Taxinævnet står til at lukke den 1. januar 2018, når den nye taxalov indføres. Loven skal fjerne bevillingsystemet, så taxamarkedet bliver mere frit.

Dermed ophæves antalsbegrænsningen, så vognmænd kan få så mange tilladelser, som de ønsker, hvis bare de overholder loven.