Tæt på at køre galt: Hjulbolte løsnet på tre biler på samme vej

16x9
Monica og Jesper Slott Jørgensen fra Jægerspris fik sig en slem forskrækkelse mandag formiddag. Der var blevet pillet ved hjulboltene på to af deres biler. Foto: Monica Slott Jørgensen / Privatfoto

I samarbejde med TV 2 Lorry

Den farlige form for hærværk med løse hjulbolte fortsætter med at brede sig. Mandag gik det ud over et par fra Jægerspris i Frederikssunds Kommune.

Den farlige form for hærværk med løse hjulbolte fortsætter med at brede sig. Mandag gik det ud over et par fra Jægerspris i Frederikssunds Kommune.

Monica og Jesper Slott Jørgensen fra Jægerspris fik sig en slem forskrækkelse, da de mandag formiddag opdagede, at der var blevet pillet ved begge deres biler, så hjulbolte sad løst.

Jesper Slott Jørgensen var kørt på arbejde, da han akut måtte stoppe bilen, fortæller hans kone Monica Slott Jørgensen til TV 2 Lorry.

- Min mand ringede til mig og sagde, at han var ved at køre galt, fordi han havde mistet alle hjulboltene på sit venstre forhjul. Heldigvis nåede han at stoppe op, men jeg kunne have mistet min mand, og mine børn kunne have mistet deres far, siger hun.

Efter opkaldet gik Monica Slott Jørgensen ud for at tjekke parrets anden bil, og her fandt hun en til løs hjulbolt. En nabo fortalte desuden, at en anden kvinde på samme vej også havde fundet en løs bolt.

Mandagens episode har allerede sat sine spor hos Monica Slott Jørgensen, der fremover har tænkt sig at tjekke alle hjul for en sikkerheds skyld, før hun kører.

- Vi bor i et område, hvor der altid er fredeligt og roligt, og i de 11 år, vi har boet her, har der været et indbrud. Så det er da skræmmende, at vi har oplevet, at nogen har pillet ved vores biler. Men det må være nogle personer, der keder sig og ikke tænker over de konsekvenser, det kan have, siger hun.

Anmeldt til politiet

Monica Slott Jørgensen fortæller, at bilerne ikke har været på værksted for nylig, og parret har heller ikke selv skiftet dæk.

- Vi har været ude og køre flere gange, siden der blev skiftet til sommerdæk.

Der gik ikke længe efter den skræmmende opdagelse, før parret indgav en anmeldelse hos Nordsjællands Politi.

Her bekræfter vagtchef Jesper Hansen mandag aften, at man har modtaget anmeldelsen fra Jægerspris, men det er ikke den eneste anmeldelse i det nordsjællandske, oplyser han.

- I den netop overståede weekend har vi fået fem anmeldelser om løse hjulbolte. Det lyder som meget i forhold til tidligere, men nu er det også noget, vi skriver ned, fordi der har været talt så meget om det i den seneste tid på landsplan, siger vagtchefen til TV 2 Lorry.

De fleste anmeldelser i TV 2 Lorrys sendeområde er indgivet hos Midt- og Vestsjællands Politi samt Københavns Vestegns Politi, men nu lader det til, at den farlige form for hærværk også er rykket nordpå.