Lokalt

792 fik fartbøde på samme vej - på seks timer

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

792 trafikanter ud 3.394 kontrollerede fik en fartbøde, da de forleden kørte på Tarp Hovedvej og nordpå i retning mod Varde.

Den automatiske trafikkontrol fandt sted på Tarp Hovedvej i Tarp torsdag den 8. juni fra klokken 15.23 til 21.36, hvor i alt 3.394 køretøjer fik målt deres hastighed.

Hastighedsgrænsen på strækningen er 50 kilometer i timen, og kontrollen fandt sted 100 meter før hastighedsgrænsen bliver ophævet ved færdselstavle E56.

Ud af de knap 800 bilister, der kørte for stærkt, fik 257 et klip i kørekortet, mens 30 kørte så stærkt, at de – enten betinget eller ubetinget – får frakendt retten til at køre bil.

Det har gennem sociale medier forlydt, at den foretagne måling er forkert, og at bøderne vil blive eftergivet. Men dette har intet på sig.

Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse

Målingen blev foretaget på baggrund af en borgerhenvendelse, ligesom der er sket en del færdselsuheld på strækningen.

Det har gennem sociale medier forlydt, at den foretagne måling er forkert, og at bøderne vil blive eftergivet. Men dette har intet på sig, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Målingen er foretaget helt korrekt, siger Knud Reinholdt, leder, Syd- og Sønderjyllands Politis færdselsafdeling, til TV SYD.

- Vi har målt bilisterne 100 meter før zonen blev ophævet. Man må altså stadig maksimalt køre 50 km/t, hvor de blev målt, siger Knud Reinholdt.

Politiet slår dermed fast, at bøderne holder stik og ikke vil blive eftergivet. 

De 792 bilister, som er målt til at køre for stærkt, kan imødese en bøde, som de modtager i deres e-boks.