Lokalt

Terror-klods forvandlet til bænk og bed: - Vi vil fjerne folks frygt

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Betonklodserne, der sikrer københavnerne mod terror, er blevet en del pænere - og mere nyttige for byboerne.

De store betonklodser på Rådhuspladsen er ikke til at overse.

Vi har set de her betongrise, og man føler ubehag, når man ser dem og skynder sig videre og prøver at glemme, at der er krig i verden.

Anne Tange, gartner i TagTomat

De er sat op efter de mange terrorangreb rundt om i Europa, hvor en lastbil er kørt ind i en menneskemængde. Også i København skal de forhindre et eventuelt terrorangreb - men pæne er de jo ikke ligefrem.

Nu har terror-klodserne fået sig noget af en overhaling.

Firmaet TagTomat står bag en hel ombygning af en af betonklodserne til en træbeklædt bænk med cykelstativ og blomsterbed.

- Vi har jo alle sammen cyklet forbi Rådhuspladsen, og vi har set de her betongrise, og man føler ubehag, når man ser dem og skynder sig videre og prøver at glemme, at der er krig i verden. Men vi skal jo ikke glemme - vi skal sætte fokus på det på en ny måde, siger Anne Tange, der er gartner for TagTomat. 

En mere blomstrende by bekæmper frygt

Firmaet TagTomat henvendte sig selv til Københavns Kommune med idéen, som foreløbigt skal stå på Rådhuspladsen til og med august.

- Idéen er, at vi gerne vil fjerne folks frygt for krig og terror. Krig og terror findes, men hvis vi ændre på folks frygt og angst, kan vi få dem til at tale mere samme, siger Anne Tange.

-  Og så gør TagTomat byen mere blomstrende, grønnere og rarere samtidig.

TagTomat har været nomineret til at modtage Københavns Kommunes erhvervspris inden for kategorien "Attraktiv by".