Lokalt

København kan få højhus på 330 meter

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Nyt, gigantisk projekt skal overgå Nordens største.

Der bliver bygget højt i København i disse år.

I Carlsberg Byen er man ved at bygge tårne på op til 120 meter. På Ydre Nørrebro er man godt igang med at opføre et 100 meter højt tårn med studieboliger, og på Bryggen er der udsigt til to nye huse på 86 og 99 meter. 

Denne sommer behandler Københavns politikere ligeledes arkitekten Bjarke Ingels forslag om at bygge Nordens højeste hus 'H.C. Andersen Adventure Tower', der skal rejse sig hele 285 meter over Nordhavnen. 

Men allerede før projektet er søsat, er stjernearkitekten ved at blive overgået - sådan bogstaveligt talt. 

S: Vi er ikke højdeskræk

De første tegninger af byggeriet 'Great Northern', som også skal ligge på Nordhavn, viser, at den ene af to skyskrapere efter planen skal rejse sig 330 meter i vejret. 

Det skriver Berlingske, der har talt med Socialdemokraternes medlem af Teknik- og Miljøudvalget i København, Jakob Hougaard. 

Han er ikke afvisende overfor planerne. 

- Jeg mener, at det kunne være rigtig fint at have skyskraberen i Nordhavn. Den forskrækkelse, der tidligere har været over for højhuse, er ikke så markant længere, hvis bare højhusene ikke ligger i middelalderbyen, og så længe Københavns profil i det hele taget kan fastholdes, siger Jakob Hougaard til Berlingske. 

Det skal bygningerne indeholde

Ifølge Magasinet KBH skal byggeriet placeres på Oceankaj og bestå af et tårn på 190 meter og et tårn på 330 meter. 

Bygningerne laves, så de symboliserer et tomastet sejlskib ved landgangen til København. 

Husene skal både indeholde metrostation, parkering, indkøbscenter, boliger, kontorer og hotel. 

Teknik- og miljøborgmester har før kaldt højhusene i Carlsberg Byen for en skændsel, og han er heller ikke overraskende kritisk overfor 'Great Northern'. 

Han fremhæver, at projektet kun vil gøre Nordhavn endnu dyrere, og at København ikke har brug for flere rigmands-kvarterer. 

Han ønsker flere billige boliger, oplyser han til Berlingske.