Lokalt

Mekanikerens smarte trick: Sådan undgår du at køre med løse hjulbolte

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Anders Bjørn Jensen fra Roskilde har en simpel, men effektiv løsning på problemet med de mange løse hjulbolte netop nu.

De mange eksempler på løse hjulbolte skaber frygt hos bilisterne, men nu har en borger fra Roskilde delt et nemt lille trick, så man ikke hele tiden behøver bøje ryggen ned og tjekke.

Anders Bjørn Jensen er som mange andre bekymret for at blive udsat for den livsfarlige hærværk, men han er også efterhånden blevet træt af at kigge efter konstant.

Derfor har han nu delt en effektiv løsning på Facebook til andre, som har det lige som ham.

Med en lille klat hvid maling på hver enkelt hjulbolt kan han - uden at overanstrenge sig - holde øje med, om nogen har pillet ved hans hjul.

- Det er et gammelt trick, jeg lærte af en mekaniker. Hvis malingen er forskubbet eller skallet af, så er det tegn på, at der er foregået noget. Hvis malingen er intakt, så sidder alt, som det skal, siger Anders Bjørn Jensen, som i øvrigt ikke selv mekaniker, men altid har rodet med biler.

- På den måde kan man tjekke det hurtigt, for man kan jo heller ikke rende rundt hver dag og efterspænde hjulboltene med en nøgle, og det er grunden til, at jeg valgte at dele tricket på Facebook, siger han.

På det sociale medie har han fået en del positive tilkendegivelser og ’tak for hjælpen’.

- Det er slet ingen dum idé

Og hvis man spørger mekanikeren Rene Andersen, er det slet ikke nogen dum idé at bruge maling som en slags sejl på hjulboltene. Bare man husker at malingen også kommer ind på hjulkapslen, så man kan se, om boltene har været drejet. 

- Det er også en god idé at gøre det på dem alle sammen, fordi de står nok ikke og får dem til at passe på den hvide prik ved dem alle sammen - det skal jo nok gå lidt stærkt, siger han.

Rene Andersen fortæller også, at man kan tjekke, om der er billet ved hjulboltene på bilen ved at lytte godt efter, når man sidder i bilen. 

- Den vil give nogle klunk-lyde, når man accelererer eller starter. Der sker ikke så meget, når man kører lige ud eller stærkt, men man vil kunne mærke det, når man drejer.