Lokalt

125 deltog i dyreclairvoyance i landsbykirke: - Umiddelbart har jeg et problem med det

Flere af de fremmødte havde medbragt billeder af deres afdøde dyr, som de håbede at komme i kontakt med. Ditte Young

Kan man tale med sit afdøde dyr? Det spørgsmål blev undersøgt i Gislinge Kirke.

'Noget om strudse og himmelhunde!'

Sådan lød invitationen til borgere på Holbæk-egnen, da sognepræst Dorthe Thaulov åbnede Gislinge Kirke torsdag aften til et arrangement om dyreclairvoyance med den professionelle dyretelepatør Ditte Young. 

Oprindeligt var det meningen, at det usædvanlige arrangement skulle afholdes i sognegården. 

Efterspørgslen var imidlertid så stor, at kirken blev anvendt til de 125 fremmødte deltagere, og det fik provst Detlef von Holst til at studse over publikumssuccesen i Sjællandske

- Umiddelbart har jeg et problem med det, hvis det er korrekt, at en dyretelepatør mener at kunne kommunikere med døde dyr. Det er ikke noget, vi har tradition for i folkekirken, siger provst i Roskilde, Detlef von Holst. 

Vi skal være åbne - også i Folkekirken

Dorthe Taulov har før benyttet sig af dyreclairvoyance til sin egen pony, og der igennem har hun stiftet bekendtskab med dyreclairvoyant Ditte Young. Sognepræsten mener, at man skal være åben for det, der ved første blik ikke giver umiddelbar mening.

- Jeg har ikke berøringsangst, og er selv meget til telepati. Vi taler om et liv efter døden i folkekirken. Og ved foredraget snakkede vi om spørgsmål, som 'Kommer jeg til at se min hund igen?'. Mange søger det alternative, det kan man også i kirken, siger Dorthe Taulov.

Vallak viste sig som frisk prins

Dyretelepatør og clairvoyant Ditte Young var blevet inviteret af sognepræst Dorthe Taulov til at holde et tre-timers foredrag om kommunikation med dyr i kirken. 

Hun fortæller, at hun har lært at kommunikere nonverbalt med dyr - og torsdag aften fik nogle af de fremmødte mulighed for at komme i kontakt med deres afdøde dyr. 

125 var mødt op til det tre timer lange foredrag om dyrehealing.

Ditte Young fortæller, at hun udvalgte to af de fremmødtes heste ud fra billeder, de havde medbragt af deres dyr.

 - En af dem var en vallak, som viste sig foran mig som en meget frisk prins. Den kunne ikke forstå rammerne omkring sin aflivning og havde svært ved at acceptere, at den ikke levede mere, hvilket ejeren godt vidste, hvorfor den sagde, siger Ditte Young. 

Hun mener, at der er flere fællestræk mellem kristendommen og den spirituelle verden heriblandt lærdommen om det at blive næstekærlig. 

- Jeg blev glad, da sognepræsten ringede og inviterede mig der op. Jeg vidste godt, at det var kontroversielt, at det skulle foregå i en kirke. Jeg håber at kunne bygge bro mellem kristendommen og den spirituelle verden, siger hun. Hun fortæller, at hun har planer om at lave lignende arrangementer, hvis hun kan få tilladelse til det.

- Grænsen går ved had

Dorthe Taulov erkender, at hun går til kanten for, hvad kirkens rum kan bruges til, men hun har en grænse.

Kan du forstå hvis der er nogle fra folkekirken, der vil være utilfredse?

- Både ja og nej. Jeg accepterer, der kan være forskellige holdninger til det, men vi har haft flamencodans, så hvorfor ikke også dyretelepati? Jeg kunne også sagtens forestille mig mavedans og rockkoncerter. Men jeg vil ikke arrangere noget, der prædiker had. Det kunne være foredrag med satanister eller koncerter med dødsmetalbands.

De fremmødte deltagere fik også selv lov til at øve sig i dyretelepati, og i par forsøgte de at kommunikere med deres afdøde dyr.