Lokalt

Politiet rydder romalejre: Ti anholdt

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Tirsdag morgen ryddede Københavns Politi fire utryghedsskabende lejre i København.

Fire såkaldte utryghedsskabende lejre blev tirsdag morgen ryddet i København. Det meddeler Københavns Politi. 

I alt ti personer blev anholdt på Islands Brygge, Lille Kongensgade, Vesterbrogade og Nyropsgade. De vil blive sigtet for at have overnattet i en utryghedsskabende lejr i det offentlige rum og modtage en bøde på 1000 kroner.

De ni vil blive løsladt, mens en person forelægges Udlændingestyrelsen med henblik på udsendelse af Danmark, oplyser politiet. 

Politiet vil rydde flere lejre

Politiet vil gerne høre fra borgere, der oplever gener ved at udenlandske hjemløse overnatter i deres nabolag. 

- Vi vil stadig opfordre borgerne til at anmelde disse lejre til os, hvis de skaber utryghed i et område. Vi vil ufortrødent fortsætte disse aktioner året ud, og vil gerne koordinere vores aktioner, så de målrettes de mest utryghedsskabende steder i byen, siger vicepolitiinspektør Jakob Søndergaard fra udlændingekontrolsektionen i Københavns Politi i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi har netop fra et stort flertal i Folketinget fået nye værktøjer, som gør det lettere for os at gøre det så uattraktivt som muligt for disse hjemløse at slå lejr og skabe utryghed og uhumske forhold rundt om i byen.