Lokalt

Nu åbner første del af ny jysk motorvej

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

I dag åbner første del af motorvejen mellem Holstebro og Herning.

Der er lagt op til en festlig dag i Herning, hvor den såkaldte Messemotorvej åbner. Det er de første ca. ti kilometer af den strækning, der skal gå mellem Herning og Holstebro. 

Messemotorvejen går mellem Snejbjerg og Sinding og skal først og fremmest sørge for, at der er nem adgang til det nye supersygehus, der åbner i Gødstrup.

Motorvejsløb

Mere end 1.700 mennesker skal løbe strækningen inden bilerne får lov at køre på vejen. Det er efterhånden blevet lidt af en tradition, at inden et stykke motorvej indvies, får alle der har lyst mulighed for at gå, løbe eller cykle på det. 

- Det er lidt unikt, man kommer jo aldrig så tæt på en motorvej, hvis man ikke er i bil ellers, fortæller Jimmy Damgaard, der er medarrangør af løbet.

Til formiddag fik de første lov at betræde asfalten.

- Det er jo lidt en forfest til den helt helt store fest, der kommer til næste år, når hele motorvejen åbner, siger Jimmy.

Kritik af motorvejen

Det er ikke alle, der klapper i hænderne over den nye motorvej. I Dagbladet Holstebro-Struer i dag, får politikerne kritik med på vejen.

"Der mangler stadig de syv kolimeter motortrafikvej nordøst om Herning, der ikke er fundet en løsning på, selv om politikerne fra begge sider af Folketinget erkender, at der er et problem - om ikke andet så i forhold til trafiksikkerheden," står der således i en leder i Dagbladet Holstebro-Sturer i dag.

Program

10.00 - Festpladsen åbner

10.30 - Motionsaktiviteter  ​

Starttidspunkter:
10.30      Cykel    10 km
10.45      Cykel     5 km
11.00      Rulle    10 km 
11.15      Rulle      5 km 
11.30      Løb      10 km
12.00      Løb        5 km    

12.30 - Orkestret El Rico Mambo fra Herning Musikskole spiller op med festlige rytmer    

14.00 - Taler              

14.30 - Messemotorvejen indvies med ministerens snoreklip