Lokalt

Bekymret familie sender hjælp til udmattet dansker på Mount Everest

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Der er hjælp på vej til Rasmus Kragh efter hans seneste opdatering fra Mount Everest.

Det lykkedes ikke Rasmus Kragh at nå toppen af Mount Everest alene og uden ilt. Nu er familien bekymret for, om han kommer ned i god behold. 

- Rasmus ligger alene i campen og har ingen mulighed for at få vand eller mad. Hans mor og jeg er bekymret over hans tilstand, som vi vurderer værende kritisk, og har derfor besluttet at sende hjælp, lyder det fra Rasmus' kæreste Liva på hans facebook-side.

Ramus ringede til sin kæreste ved middagstid, lokal tid. Hun fortæller, at hans tale var utydelig, og at han virker udmattet. 

- Vi ønsker mest af alt, at han kommer ned til Advanced Basecamp i god behold, derfor trodser vi hans beslutning om at gøre det alene, står der i opdateringen. 

Han fortæller desuden, at han er dehydreret og har problemer med at mærke hænder og fødder. 

- Han udtrykte skuffelse over ikke at have nået toppen på grund af dårligt vejr, og jeg fortalte ham, at vi alle sammen beundrede hans bedrift, lyder det i opdateringen fra Facebook. 

Liva skriver i beskeden, at de pårørende er bekymrede men også ved godt mod. De beder om ro fra medierne og lover at komme med en opdatering på Facebook, når de ved mere om situationen. 

Rasmus Kraghs mål var at nå toppen af Mount Everest alene og uden ilt. Men i går kunne han fortælle, at han måtte vende om 250 meter fra toppen af det 8.848 meter høje bjerg. 

Hvis det var lykkedes for ham, ville han have været den første dansker, der havde opnået den præstation. 

Ekspeditionen er kommet på benene i samarbejde med erhvervslivet i Viborg og Viborg Kommune i projektet ”Viborg på Toppen”.