Lokalt

Gymnasieklasse i Dronninglund laver kæmpe periodisk system

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Eleverne fra 1.G på Dronninglund Gymnasium rykkede fredag kemiundervisningen udendørs, da de skulle male det periodiske system i enorm skala.

Alt fra hydrogen og nitrogen til jern og guld skulle fredag males på idrætspladsen ved Dronninglund Gynasium. Eleverne fra 1.G skulle male alle det periodiske systems 118 elementer - et arbejde, der kan være en smule uoverskueligt, når lærredet er 60 meter langt og 20 meter bredt. 

- Det kræver lidt overskuelighed, fordi man skal være sikker på, at de ligger det rigtige steder, fortæller Nanna Frost Falborg. 

Den noget særlige undervisning giver også pote i forhold til elevernes koncentration på en solrig fredag. 

- Hvis du ser på aktiviteten her, så er der faktisk mere motivation end inde i klassen, der sidder de jo nok og laver en masse andet på iPads og så videre. Jeg har aldrig set så meget aktivitet, som jeg ser lige her, fortæller kemilærer Flemming Justesen.