Kort før eksamen: Elever bortvist fra efterskole

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Efter fund af snus og alkohol på Bernstoffsminde Efterskole bliver 16 elever bortvist kort før eksamen.

Ledelsen på Bernstoffsminde Efterskole mellem Faaborg og Kværndrup har valgt at bortvise 16 elever efter fund af snus og alkohol på skolen.

Læs også: Opbakning til efterskoles hjemsendelse af elever

- Vi er utrolig ulykkelige over, at vi står med den her sag på Berns. Vi har stærke værdier her, der går på kommunikation, vilje, udvikling og læring, og vi udviser en stor grad af tillid til vores elever. Den er blevet misbrugt, og udover at det nu har en konsekvens for hver af de berørte elever, så går det også udover fællesskabet, siger forstander Lars Kirkegaard.

Eleverne får lov til at gå til eksamen, men vil ikke længere modtage undervisning på skolen, ligesom de ikke får lov til at deltage i afslutningen senere på sommeren.

Torsdag inden Store Bededagsferien blev i alt 46 elever fra efterskolen sendt hjem på såkaldt tænkepause.

Læs også: Efterskole sender 46 hjem efter fund af snus og alkohol

Mandag og tirsdag i denne uge har samtlige 46 elever og disses forældre været indkaldt til individuelle samtaler med skolens ledelse. 

- Vi har haft samtaler med hver enkelt elev og forældrene, og efterfølgende har vi foretaget både en samlet vurdering af situationen og hver enkelt elev. Det resulterer i, at vi hjemsender en række af de elever, der har overtrådt vores regler om alkoholindtagelse, heraf to dog for andre regelbrud, mens de elever der en eller flere gange har taget snus får lov at blive, siger Lars Kirkegaard.

30 af de hjemsendte elever har fået lov til at vende tilbage til skolen. De afslutter dog deres ophold under særlige vilkår, skriver efterskolen i en pressemeddelelse. 

- Allerede søndag indkalder vi de 30 involverede elever og deres forældre til et møde, hvor vi vil begynde at tage hånd om de unges forbrug af snus som en mere overordnet udfordring, siger Lars Kirkegaard.