Lokalt

Nu begynder krydstogtsæsonen for alvor i København - det kan mærkes på trafikken

Sådan ser det ud, når et krydstogsskib lægger til ved Nordhavn. Omkring 850.000 krydstogtturister forventes at besøge København i løbet af 2017. Claus Bech / Scanpix
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Tirsdag begynder krydstogtsæsonen for alvor, og det bliver kun voldsommere. Man forventer, at i år bliver et rekord-år.

Tirsdag ankommer 5.900 turister med krydstogtsskib til Nordhavn.

Og det er bare et ud af mange travle dage i et krydstogts-år der ventes at slå rekorder. Man forventer op imod 850.000 krydstogt-turister i København i år i forhold til de 740.000 sidste år. 

Det betyder, at trafikken i Nordhavn til tider vil blive presset, skriver By og Havn i en pressemeddelelse.

Tirsdag eftermiddag mellem 12.00 og 15.00 kommer trafikken til at være tæt ved krydstogtterminalen på Oceankaj på Nordhavn, når turisterne fra to både får fast grund under fødderne og suser ud i byen.

Den allertravleste dag denne sommer bliver den 3. juni, hvor fire skibe ankommer med 12.700 mennesker ombord. Det vil påvirke trafikken hele dagen omkring Nordhavn.

By og Havn samarbejder med Københavns Kommune, Københavns politi og Copenhagen Malmö Port om at få trafikken afviklet så effektivt som muligt.

I 2016 fik  Danmark samlet besøg af 866.000 krydstogtgæster, som har en samlet samfundsøkonomisk effekt på cirka 1,35 milliarder kroner.

Det svarer til næsten 1.900 jobs, viser en undersøgelse foretaget af Wonderful Copenhagen.

Der sejler også krydstogtskibe til Helsingør, Hundested og flere lokationer i resten af Danmark.

Her kan du se, hvornår trafikken bliver mest presset ved Nordhavn:

Her kan du se, hvornår trafikken bliver mest presset ved Nordhavn.

Rettet 19.5.2017: I en tidligere udgave af denne artikel fremstod det sådan, at der var tale om årets første krydstogtsskib i København tirsdag den 16. maj. Det er ikke tilfældet, der har været flere krydstogtsskibe i København inden da.