Lokalt

Fik traktor i konfirmationsgave - og så var vennerne solgt

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

11 drenge fra Saltum holder en noget anderledes blå mandag. Mens andre tager ind på strøget i Aalborg, vil de hellere kigge på landbrugsmaskiner.

I Saltum holder en gruppe drenge en utraditionel blå mandag. Drengene er fra landet og kan godt lide maskiner, så de skal bruge deres blå mandag på Birkelse Hovedgaard.

Her skal de sparke dæk, kigge på maskiner og køre traktor. Men før de tager ud på gården, skal en af drengene lige vise vennerne sin helt nye traktor:

- Det er så vidunderet, den her gamle traktor, som jeg fik i konfirmationsgave af mor og far. Det er en Massey Ferguson 35 med fire cylinder. Det er stort, for jeg har længe ønsket mig sådan en, fortæller Rasmus Koller.

Og vennerne er godt misundelige.

- Den står sgu flot den Ferguson. Jeg ville gerne have haft sådan en, siger Malthe Færk, der allernådigst får lov til at tage en lille tur i traktoren.

- Den lyder bare vildt godt, fortæller Malthe Færk.

Mens resten af klassen tager til Aalborg for at hygge, har 11 af drengene valgt at tage ud og se på forskellige landsbrugsmaskiner på Birkelse Hovedgaard.

- Det er spændende i stedet for at gå rundt inde i gågaden, det kan jeg godt lide, forklarer Rasmus Koller.

Og på Birkelse Hovedgaard er de også rigtig glade for, at eleverne gider bruge deres store dag hos dem.

- Det har vi ikke oplevet før, men det er en rigtig god ide, at komme ud og sparke dæk og have en hyggelig dag hos os. Landbruget har ikke altid det bedste ry, så det er skønt, at de unge kommer herud, siger Jens Richter Jungersen, medejer af JSJ-agro I/S.