Lokalt

Se videoen: Buschauffør gør en kæmpe forskel for børnepassagerer

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

En chauffør fra Arriva tegner børnebilletter med glad smiley. Supergod ide, synes Sanna Bella Burmøller, der er mor til Elias på syv år.

Michael Simonsen er buschauffør og en af dem, der gør dagen sjovere for mange af de passagerer, der egentlig ikke behøver en billet; nemlig børnene.

På bagsiden af en rigtig billet har han med en sort sprittusch tegnet en glad smiley og skrevet "god dag" - og sådan en billet får de børn, der kører med hans bus.

- Jeg fik idéen, fordi jeg synes, det er vigtigt, at børnene også har et eller andet, de kan vise i bussen, forklarer Michael Simonsen.

Ændrede dagen fra træls til fantastisk

Og det er lutter glade reaktioner fra såvel børn som forældre, Michael Simonsen har fået.

- Man kan se deres store smil, når de får en billet, og de er glade, og når forældre er glade, så bliver det en lidt sjovere tur at køre, siger Michael Simonsen.

Buschaufføren Michael Simonsen gør busturen sjovere for de mange børn so kører med. Video: TV 2 Nord

Særligt for syvårige Elias, der hver dag tager bussen rundt i Aalborg, har den hjemmelavede børnebillet haft stor betydning.

- Dagen var i forvejen træls, fordi vi var på vej til læge. Så mødte vi buschaufføren med de magiske billetter, fortæller Elias' mor, Sanna Bella Burmøller.

Mødet med Michael Simonsen ændrede dagen fra træls til fantastisk.

- Så syntes jeg, at chaufføren skulle vide, at den lille ting har fået stor betydning, siger Sanna Bella Burmøller.

Hun kendte dog ikke navnet på chaufføren, og den eneste måde, hun kunne få sin taknemmelighed frem på, var via Facebook.

Så hun fik taget et billede af Elias og chaufføren og smed sin fortælling på de sociale medier.

Delt og liket på Facebook

Nu er Michael Simonsen gået viralt, og tusindvis af brugere har liket opslaget, der også er delt mere end 600 gange. 

- Når det har haft så stor betydning for os, så synes jeg også, andre med børn skulle opleve det, siger Sanna Bella Burmøller.

Chaufførens idé er så populær, at Nordjyllands Trafikselskab nu er begyndt at trykke børnebilletter, der minder meget om dem, Michael Simonsen selv laver med tusch. 

Her kan du se Sanna Bella Burmøllers Facebook-opslag: