Lokalt

Kunstværk røg på skrotpladsen: Nu skal det genskabes

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Ingvar Cronhammars fem meter høje stålskulptur i Odense, der blev skåret i småstykker ved en fejl, rejser sig igen.

Den 23 år gamle stålskulptur Camp Fire blev i sidste uge revet ned og lavet om fra kunst til stålskrot. Ved en fejl.

Skulpturen Camp Fire blev oprindeligt bygget i 1994 for at markere Odense Teknisk Skoles 150-års jubilæum, men Syddansk Erhvervsskole erkender, at nedrivingen skete på grund af en administrativ fejl fra skolens side.

Nu har jeg jo ikke set de dele, der ligger hos H. I. Hansen, om de er fuldstændig ødelagte af skærebrændere, men det vil tiden jo vise. 

Anders W. Berthelsen, formand for Odense Bys Kunstfond

Nu har Syddansk Erhvervsskole holdt møde med Odense Bys Kunstfond for at finde en løsning.

Ifølge Anders W. Berthelsen, der er formand for Odense Bys Kunstfond, forsøger man nu at genskabe Camp Fire på Erhvervsskolens regning.

- Nu vil vi gå efter den løsning, at vi kan få sammensat en ny skulptur af de dele, der kan genbruges, hvis der er nogen, der kan det - og så nye dele. Hvis der er noget, der ikke kan genbruges, så må det være nye dele. Den skal fremstå, som den var, lyder det fra Anders W. Berthelsen til TV 2/FYN. 

Optagelser fra fyens.dk

Optagelser fra fyens.dk Video: TV 2 Fyn

Tror du på, at det kan lade sig gøre?

- Nu har jeg jo ikke set de dele, der ligger hos H. I. Hansen, om de er fuldstædig ødelagte af skærebrændere, men det vil tiden jo vise. 

Så det er sikkert, at den bliver genskabt?

- Nu skal jeg ringe til kunstneren i eftermiddag og høre, hvad han siger til løsningen. Jeg talte med ham i går, og der lød det ikke til, at han ville være med til en løsning, hvor det var noget skrot, man samlede igen. Men en løsning, hvor den kommer til at fremstå, som den var, den håber jeg, at han synes er acceptabel.

Kunstner glad for løsningen

TV 2/FYN har talt med Ingvar Cronhammar, og han er umiddelbart positiv over for ideen med at genskabe Camp Fire. 

-Jeg var glad for værket, så jeg ser det gerne genopstillet. Jeg har tegningerne, så det er bare et spørgsmål om økonomi, siger Ingvar Cronhammar og fortsætter:

- Det er da altid positivt, at de påtager sig ansvaret. Men de kan næsten heller ikke gøre andet.