Lokalt

Piger sendte live fra damernes omklædningsrum

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

I Jyllinge Svømmehal sendte piger live fra omklædningsrummet. Det er bortvisningsgrund, siger lederen af svømmeklubben.

To eller tre piger i alderen otte til ti år sendte torsdag live på Facebook fra omklædningsrummet i Jyllinge Svømmehal. Det var en anden gruppe piger i omklædningsrummet, der henvendte sig til en svømmeinstruktør og fortalte, at pigerne filmede, skriver SN.dk.  

Da lederen af svømmeklubben fik besked om, hvad der var sket, reagerede hun straks. 

- Min reaktion var, at jeg tog fat i instruktørerne, der var i hallen og sagde, at de skulle tage fat i de børn, der var dernede og få en snak med dem og høre, om de kendte til det. Og ellers fortælle dem, at det er ulovligt, og at det er ikke acceptabelt hos os, siger Connie Højgård, leder af JGI-Swim til TV2 Lorry. 

Hun ved ikke præcis, hvad pigerne filmede i omklædningsrummet, men det er ikke noget, der må finde sted i svømmeklubben.

- Vi har efterfølgende skrevet ud til alle medlemmer om, at det er sket, og de er blevet bedt om at tale med deres børn, og at det er bortvisningesgrund, hvis man gør det, siger Connie Højgård.

Hun mener, at netop forældrene spiller en vigtig rolle, når det handler om at fortælle børnene, at den slags ikke må finde sted.

Netop debatteret til møde

Det er ikke noget, de kender til, er sket før i JGI-Swim. Men i en tid, hvor de fleste unge har en mobiltelefon, er det en problemstilling, de er opmærksomme på i svømmeklubberne. 

Connie Højgård havde dagen forinden været til temamøde i svømmeunionen, hvor emnet blev diskuteret.

- Det var meget underligt, at vi lige havde talt om det, og så skete det dagen efter, siger svømmeskolelederen fra JGI-Swim.

Når det nu er sket, håber hun, at hændelsen kan få andre svømmeklubber til at sætte fokus på problematikken. 

- Jeg håber, at vi også kan få andre svømmeklubber til at være ekstra opmærksomme på, at den slags kan ske, siger Connie Højgård.

De har endnu ikke fundet ud af, hvem der filmede fra omklæningsrummet.

- Men vi har en formodning om, ud fra tidspunktet det er sket, hvilken gruppe vi skal lede i, siger svømmeskolelederen.