Lokalt

Gamer indsamlede 360.000 på 24 timer: - Jeg vil hjælpe der, hvor jeg kan

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

På 24 timer formåede den danmarkskendte gamer Foad Darwich at samle 360.000 kroner ind til kræftramte børn.

Søndag klokken 18 afsluttede en af Danmarks bedste livestreamere et 24-timers lang livestream. Efter for nyligt at have mistet sin mor til kræft, besluttede Foad Darwich fra Brovst sig for at hjælpe andre i samme situation.  

Derfor skød han lørdag aften klokken 18 en 24 timers indsamling i gang til fordel for kræftramte børn, og indsamlingen er gået over al forventning.  

- Jeg har indsamlet 360.000 kroner ind. Det er fuldstændig sindssygt. Det overgår jo alt. Jeg er meget taknemmelig over, at folk vil gøre det her sammen med dig, siger Foad Darwich.

Ideen bag indsamlingen er at bringe gaming frem til de børn og unge, hvis liv er præget af sygdom og hospitalsindlæggelser. Det kan både være i form af en stor, fælles tur til en netcafé eller muligheden for at købe nogle spillekonsoller til de forskellige hospitalet.

- Efter min mor døde gik op for mig, at der er børn der går igennem det her, og de har ikke mulighed for noget positivt. Det var sådan ideen til indsamlingen begyndte. Jeg har set, hvad den her sygdom gør ved folk, og jeg vil gerne hjælpe der, hvor jeg kan, siger den professionelle gamer fra Brovst.

Fra sit studie i Aalborg har Foad Darwich livestreamet fra siden Twitch. Her har man kunne se ham i aktion, chatte med ham og selv spille med.

Foad Darwicher en af Danmarks bedte livestreamere og har mere 30.000 følgere på tjenesten Twitch.

I alt har Foad Darwich modtaget 1800 donationer.