Lokalt

Dobbeltdrab på Langeland: Retssagen begynder i juni

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Søndag den 17. april sidste år dræbte en far sin gravide ekskæreste ved at skyde hende på tæt hold for øjnene af deres fælles datter.

Derefter skød han kvindens nye kæreste. Den 9. juni begynder retssagen ved Retten i Svendborg.

Dobbeltdrabet fandt sted søndag aften den 17. april 2016 i landsbyen Snøde på Langeland, da den tiltalte skulle aflevere sin seksårige datter til ekskæresten, pigens mor. Pigen sad i bilen, mens dobbeltdrabet fandt sted.

Den dengang 25-årige mand kørte ud til sin 23-årige ekskæreste, som boede sammen med sin nye 35-årige kæreste, for at aflevere deres fælles barn.

Under afleveringen af barnet opstod der tumult. Ifølge anklageskriftet påkørte han de to med sin bil. Herefter skød han sin ekskæreste i hovedet og på kroppen med et oversavet jagtgevær. Derefter skød han kvindes nye kæreste i ansigtet og i armen.

Under dobbeltdrabet sad den seksårige pige i gerningsmandens bil. Den 23-årige ekskæreste var ifølge anklageskriftet gravid.

Blev hentet af familie

Efter drabet kørte gerningsmanden ned til en kammerat på Langeland, som ringede til gerningsmandens familie i Svendborg. De hentede ham efterfølgende for at køre ham til politiet.

I mellemtiden havde naboer alarmeret politiet, som afspærrede Svendborgsundbroen. Her blev bilen med gerningsmanden stoppet på vej mod Svendborg.

Under ransagningen af bilen fandt politiet det formodede gerningsvåben, et oversavet jagtgevær, og den 25-årige blev anholdt.

Ifølge mandens forklaringer købte han sit våben på Gul & Gratis, og dagen før drabet savede han løbet af geværet. Formålet var at skræmme ekskæresten og hendes nye kæreste. Men han afviser, at han havde til hensigt at dræbe dem. 

Syv retsdage til sagen

Her godt et år efter dobbeltdrabet er der sat dato på, hvornår retssagen begynder. Første retsdag er den 9. juni, og sagen bliver gennemført som en nævningesag ved Retten i Svendborg.

I alt er der afsat syv retsdage til sagen, der ventes afsluttet den 29. juni.

DOBBELTDRABET PÅ LANGELAND

  • Den nu 26-årige mand er tiltalt for manddrab efter paragraf 237 i Straffeloven. Han er tiltalt for drabet på den 23-årige ekskæreste og hendes nye 35-årige kæreste.
  • Ifølge anklageskriftet påkørte han de to med sin bil. Herefter skød han sin gravide ekskæreste i hovedet og på kroppen med et oversavet jagtgevær. Derefter skød han kvindes nye kæreste i ansigtet og på den ene arm.
  • Den 26-årige er også tiltalt for overtrædelse af paragraf 192 a, stk nr 1 i Straffeloven, der handler om under særligt skærpende omstændigheder på et offentligt sted at have besiddet et oversavet haglgevær med ammunition.