Lokalt

Bilist taget med promille på 2,99

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Sent søndag aften blev en polsk mand stoppet med en tårnhøj promille ved Bording.

En 28-årig mand fra Gjellerup fattede mistanke, da han omkring kl. 22.30 søndag aften kørte bag en voldsomt slingrende bil med et punkteret fordæk på Bordingvej nær Bording i Midtjylland. Han fik bragt bilen til standsning, og her kunne han konstatere, at der bag rattet sad en beruset mand, oplyser sekretariatsleder ved lokalpolitiet i Herning, Bent Smedegård.

Det viste sig at være en 36-årig polak, der havde sat sig til rette på forsædet. Så den 28-årige mand fra Gjellerup foretog en civilanholdelse og tilbageholdt polakken, indtil politiet nåede frem. Her kunne politiet konstatere, at mandens promille var på 2,99.

- Det er en rigtig høj promille og bestemt ikke hverdagskost, så han fik lov til at sove rusen ud i detentionen, mens vi beslaglagde den polskregistrerede bil, siger Bent Smedegård.

Bent Smedegård oplyser endvidere, at den polske mand formentlig kan se frem til at en klækkelig bøde samt en ubetinget frankendelse af kørekortet i Danmark, hvor promillegrænsen hedder 0,5.