Lokalt

Tusinder liker rørende DSB-hilsen fra far til kræftsyg dreng

Frederik har været gennem et hårdt sygdomsforløb. Th. er han på besøg på DSB-værkstedet ved Langenæs. Privat
TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

- Jeg synes, medmenneskeligheden er fantastisk, siger Kristoffer Jørgensen, far til kræftsyge Frederik.

- Det er svært for mig at beskrive, hvor meget det betyder for ham og for den sags skyld mig. I har gjort noget meget, meget stort for min søn, større end de fleste nok vil kunne forstå, og I har gjort en far meget, meget glad!

Sådan skriver Kristoffer Jørgensen fra Aarhus på DSB's facebookside, efter at en DSB-medarbejder i denne uge gav Kristoffers 2-årige søn en stor oplevelse.

Jeg synes, medmenneskeligheden er fantastisk. Jeg synes, det var meget åbenhjertigt og varmt.

Kristoffer Jørgensen

Sønnen, Frederik, fik som blot 1-årig konstateret kræft, og den lille dreng har siden været gennem et langt og hårdt sygdomsforløb med kemoterapi, operationer og strålebehandlinger.

Som et resultat af strålebehandlingen har lille Frederik i stort omfang været isoleret fra omverdenen. 

- Han har ikke kunnet køre i offentlig transport. Han har også været afskåret fra offentlige steder, hvor det er tæt med mennesker, fortæller Kristoffer Jørgensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Far og søn sneg sig ind på DSB-grund

Som mange andre små børn er Frederik dog helt vild med tog, og i det seneste halve år har far og søn ofte besøgt DSB-værkstedet ved Langenæs for, om ikke andet, at kigge på tog. 

I onsdags dristede Kristoffer og Frederik sig for første gang lidt ind på DSB-grunden.

- Vi ender med at møde en dame, som jeg retter henvendelse til. Jeg fortæller hende, uden at gå i detaljer, at min søn har været meget syg og tilsvarende optaget af tog, og at det var derfor, vi var gået ind på grunden, skriver Kristoffer i sin hilsen på DSB's facebookside.

Far og søn hygger på DSB-værkstedet

Kristoffer og Frederik får at vide, at de ikke må være på grunden uden sikkerhedsudstyr, og her kunne historien i princippet slutte.

Det gør den dog ikke, for den kvindelige DSB-medarbejder giver Kristoffer sit nummer og beder far og søn komme tilbage dagen efter. Her bliver de to gæster iført sikkerhedsvest og -sko, hvorefter kvinden giver en guidet tur rundt på hele værkstedet.

En af de største oplevelser i sønnens liv

- Vi så på toge, der blev repareret. Vi var inde i et tog, og han fik sågar lov til at sidde på lokomotivførens stol! skriver Kristoffer på Facebook.

Han beskriver oplevelsen som en af de største i sønnens liv - og vil gerne takke DSB-medarbejderen for den fine gestus.

- Jeg synes, medmenneskeligheden er fantastisk. Jeg synes, det var meget åbenhjertigt og varmt, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:  

- Frederik har nærmest ikke snakket om andet, siden han var derinde. Det har haft en enorm positiv indvirkning på ham og dermed også på mig. 

Flere tusinde har reageret på Kristoffers facebookhilsen til DSB.

Kristoffers facebook-hilsen har søndag formiddag indkasseret over 3000 likes og hjerter, ligesom opslaget er blevet delt små 200 gange. Men hvordan går det egentlig med lille Frederik, der har været igennem så meget i sit korte liv?

- Status er, at vi venter på nogle endegyldige resultater. Hvis alt går, som det skal, står han til at blive erklæret rask, lyder det fra Kristoffer Jørgensen.

Hej DSB! Jeg har en historie jeg gerne vil dele med jer og hvem der nu ellers måtte se med. Den omhandler et par af...

Posted by Kristoffer Jørgensen on Friday, April 21, 2017