Danmark har talent

Johanne Astrid tilbage i skolen - blev fejret som en ægte rockstjerne

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Kammeraterne stod klar, da Johanne kom tilbage efter ferien.

- TILLYKKE JOHANNE!

Sådan lød det, da den kun 10-årige Johanne Astrid i dag kom tilbage i skole, efter at hun fornylig vandt konkurrencen Danmark har talent 2017.

Hele hendes årgang var troppet op med flag for at fejre det unge trommetalent.

Store dele af skolens elever var mødt op med flag.

- Jeg havde regnet med, at jeg bare lige skulle have været der de første timer, og at de selvfølgelig ville komme hen og sige tillykke. Men så stod de med flag, og det var rigtigt dejligt og fedt, fortæller den unge stjernespire.

Og hun er rigtig glad for, at hendes kammerater ville fejre hende:

- Fra et til 10 blev jeg 100 glad, siger hun storsmilende. 

Kammeraterne stod klar, da Johanne kom tilbage efter ferien. Video: TV Midtvest

Stort for skolen

Udover modtagelsen med flag, så var der selvfølgelig også kage, hvor ordene tillykke også stod skrevet. Det er der en grund til, for det er stort for den lille skole.

- Vi har slet ikke været i tvivl om, at vi skulle fejre Johanne i dag. Jeg ved, at skolens elever har fulgt Johannes proces igennem programmet, og jeg ved at flere af vores klasser har været samlet for at fejre hende og stemme sammen, så vi fejrer Johanne i dag, fordi vi er lige så stolte af hende, som resten af Danmark, fortæller Lisbeth Rose Hansen, skoleleder på Viborg Private Realskole. 

Johanne Astrid blev selvfølgelig fejret med kage

Hun forklarer, at både eleverne og lærerne er stolte af den unge pige, fordi hun har arbejdet så hårdt. De yngste elever har endda lavet plakater for at fejre hende.

- Jeg tror, at det er vigtigt for Johanne at mærke, at vi bakker op om hende. Og jeg tror, at det er vigtigt for Johanne, at hun fornemmer, at vi er rigtigt stolte af hende. Og nu skal hun have lov til bare at være Johanne, siger hun og uddyber:

- Johanne har altid været dygtig til at spille på trommer, og hos os er Johanne bare Johanne. Så efter i dag så er hun præcist lige som hun plejer at være.

Johanne gav også et nummer foran sine største fans - hendes skolekammerater.

Travle dage for en ung pige

Johanne Astrid har ikke holdt påskeferie på samme måde som sine klassekammerater. Hun har i stedet haft nogle lange arbejdsdage, hvor hun har spillet foran sine nye fans. Berømmelsen er dog ikke steget den unge pige til hovedet, selvom hun er bevidst om, at der efterhånden er en del, der kan genkendte hende.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er kendt. Men jeg har vænnet mig til, at folk siger tillykke. Og det er rigtigt rart. Jeg har ikke haft tid til at komme så meget ud, men måske er der nogen i gågaden, der kommer til at sige tillykke, siger den 10-årige trommeslager.

Sammen med titlen vandt Johanne Astrid 250.000 kroner, som hun vil bruge på en trommeuddannelse og et nyt trommesæt.