Lokalt

Isbjørneunger kom ud for første gang - men ville ikke følge deres mor

De to isbjørneunger fra Aalborg Zoo blev i dag lukket ud af anlægget for første gang. Men de gik ikke efter det samme som deres mor.

Da isbjørnen Malik viste sine små unger frem i Aalborg Zoo’s udeanlæg, var det til stor glæde for publikum. Hun havde formentlig selv glædet sig til at hoppe i vandet, for hun kastede sig hurtigt ud i det lille bassin. Men hendes to unger fulgte ikke efter. De blev pænt siddende på en sten og fulgte deres mors færden rundt i vandet med øjnene.

- Isbjørne elsker vand, og vandet er forbundet med tryghed, så det er helt naturligt, at isbjørnemor kaster sig i det flydende element, forklarer dyrepasser Frank Thomsen.

Men han er ikke overrasket over, at ungerne ikke har den samme iver efter vandet.

- Nu har de jo aldrig set sådan et stort bassin før, så nu skal de lige finde ud af, hvad det er, og mor skal jo også lige give tilladelse. Det kræver jo lidt mod at kaste sig ud, hvor man ikke kan bunde.

Bedstefar Knut

De to isbjørneunger blev født i november i et kuld på tre. Den sidste overlevede ikke. Bjørnenes far hedder Lars og stammer fra Rostock Zoo. Og bjørnenes bedstefar er den berømte Knut, der i flere år levede i Berlin Zoo.

Selvom bjørnene ikke kastede sig i vandet på deres første tur under åben himmel, så er dyrepasseren overbevist om, at det snart kommer til at ske.

- Isbjørneunger er ligesom børn – de elsker vand. Så det næste stykke tid vil man helt sikkert kunne opleve, hvordan de små isbjørneunger vil komme til at boltre sig i vandet, fastslår Frank Thomsen.