2017 valg

Tidligere folketingsmedlem stopper i byråd: - Jeg har haft stress i to år

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Politikeren kalder det en svær beslutning, som har rod i pendlen og stress.

Når der til november er kommunalvalg, kommer Jens Rohdes ansigt ikke til at være at finde på valgplakaterne. 

Flere år med konstant stress og udsigten til endnu to år med pendlen mellem Viborg og Bruxelles får nu Jens Rohde (R) til at droppe planen om at genopstille til byrådet. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

- Jeg er nødt til at træffe et valg både for mig selv og for min familie, så det kan hænge sammen. Det gør det ikke nu, derfor har jeg valgt ikke at genopstille, siger han til TV MIDTVEST. Jens Rohde blev i 2013 valgt som viceborgmester i sin egenskab af gruppeformand for byrådets største parti, Venstre.

Svær beslutning

For snart halvandet år siden skiftede han parti til Det Radikale Venstre. Det havde især rod i hans utilfredshed med partiets politiske linje på Christiansborg. Han kalder det overfor Viborg Stifts Folkeblad en svær beslutning. 

- Det er af personlige årsager. Jeg har haft stress i to år, og det er meget hårdt med den logistik, der er i at være leder i en gruppe lokalt og være fuldtid i Europa parlamentet. Når jeg har været det ene sted, så har jeg dårlig samvittighed over ikke at være det andet sted, siger Jens Rohde til TV MIDTVEST. 

Det er især udfordringerne i Europa, der nu kommer til at tage tid, forklarer politikeren. 

- Situationen efter kommunalvalget vil stadig være to år med en stresset livstil, og da jeg samtidig har kastet mig en i sag for somalierne ret til at bo i Danmark. Og hvis Saids sag (sagen om den somaliske buschauffør, red.) kommer til at gå til den Europæiske menneskerettighedsdomstol, så kan den sag let tage tre år, og det vil også komme til at tage meget af min tid, siger Jens Rohde og fortsætter. 

- Der er masser af mennesker, der gerne vil arbejde for at forbedre Viborg.  Nogen gange kan de godt se ud til, at der ikke er lige så mange der vil arbejde for Europa. Med alt der sker på flygtninge- og indvandrerområdet i Europa, mener jeg at de svage har brug for en stemme i EU. Og uden storhedsvanvid, vil jeg gerne med en del af den stemme i Europaparlamentet, siger han.

Radikale Venstre klar med ny kandidat

At Jens Rohde trækker sig som spidskandidat til byrådsvalget i november, modtages hos Radikale Venstre i Viborg med "stor forståelse, men tillige med beklagelse" lyder det i en pressemeddelelse. Her kalder man det et tab for det kommende byråd og Radikale Venstre i Viborg at miste en stor politisk kapacitet. 

Bestyrelsen for Radikale Venstre i Viborg indstiller nu 53-årige Børge Knudsen som partiets nye spidskandidat. Han er medlem af Radikale Venstres bestyrelse i Viborg og var i forvejen opstillet på den radikale kandidatliste, men har nu accepteret at afløse Jens Rohde som spidskandidat. Børge Knudsen er kontorchef i Region Midt.