Fældet af beviser på dildo: To mænd dømt i omfattende dopingsag

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

To yngre nordjyske mænd er dømt skyldige i en omfattende doping-sag.

De har været i besiddelse af 112.000 ulovlige dopingenheder og medicin med salg for øje.

Hårdeste dom fik den 34-årige Anders Jensen fra Pandrup. Han skal i fængsel i et år og tre måneder. Og selv om han i hele sagen har nægtet sig skyldig, så blev han fældet af tekniske beviser. Dem fandt politiet på en dildo, hvorpå Anders Jensens DNA blev fundet. Og dildoen blev fundet i en af de mange kasser med doping.

Den anden dømte i doping-sagen, der trækker tråde flere steder i Nordjylland, er en 33 år mand, der er idømt ubetinget fængsel i ni måneder.

En frivillig i en genbrugsbutik var kort før jul blevet kontaktet af en person, som ønskede at give nogle ting væk til genbrugsbutikken. Den frivillige fik adressen og fik at vide, at han bare kunne gå ind - nøglen lå under måtten.

Manden tog fejl af lejligheden, og gik ind i en anden lejlighed i samme ejendom i Kaas ved Pandrup.

På en hems fandt han en masse flyttekasser og undrede sig over, at der var en masse poser med piller i. Og det var ikke umiddelbart det, han havde regnet med - og i hvert fald slet ikke noget, han mente kunne interessere genbrugsbutikken.

Han tog nogle af pillerne med sig og gik ned på apoteket for at finde ud af, hvad det egentlig var.

På apoteket var man ikke i tvivl: Der var tale om ulovlige stoffer, typisk piller som bliver brugt som doping. På kraftig opfordring fra apotekets personalet kontaktede den frivillige fra genbrugsbutikken politiet.

Så begyndte et omfattende og grundigt politiarbejde. For ingen havde umiddelbart adresse i lejligheden med de mange dopingpiller, medicin og euforiserende stoffer.

Til gengæld havde den 34-årige Anders Jensen adresse i en anden lejlighed i samme ejendom. Og ham kendte politiet, idet han tidligere er dømt for at være i besiddelse af doping.

Politiet ransagede hans hjem og fandt også doping der. Han nægtede dog at have noget som helst med de mange kasser i den anden lejlighed at gøre.

Politiet fandt ud af, hvor de labels, der var klistret på papkasserne, stammede fra. De afslørede, at kasserne havde været forbi et supermarked i Brønderslev - hvor der også er postindlevering. Derfra kunne politiet så få både navn og adresse på den person, der havde hentet kasserne. Det viste sig at være en 33-årig mand fra Brønderslev. Og den 5. januar blev han anholdt og afhørt. Det viste sig, at han havde taget imod 14 kasser, men den 33-årige mand nægtede at have kendskab til , hvad der var i kasserne. Han havde ikke så meget som kigget i en eneste af kasserne, forklarede han i retten i Hjørring.

Det troede domsmandsretten i Hjørring dog ikke på. Og han blev dømt skyldig i besiddelse af 112.000 ulovlige dopingenheder, som han havde planer om sammen med Anders Jensen at sælge videre.

Anklager i sagen, Thomas Klingenberg, er tilfreds med dagens dom.

- Netop dopingsager er der kommet skærpelser omkring, så jeg kan kun være tilfreds med at der er sket domfældelse med ubetingede fængselsstraffe, siger Thomas Klingenberg, og tilføjer, at der er tale om ulovlige værdier måske i millionklassen.

- Der er for rigtig mange penge. Ingen af de dømte har villet sige noget om bagmændene eller hvor dopingmidlerne skulle være solgt, men de har begge deres daglige gang i fitness- og motionscentre og er selv brugere af midlerne, siger Thomas Klingenberg.

Den 34-årige Anders Jensen valgte at modtage dommen, mens den 33 -årige har udbedt sig betænkningstid med hensyn til, om han vil modtage dommen.

Begge er nu løsladt efter at have siddet varetægtsfængslet siden henholdsvis december og januar.

En tredje mand var også sigtet i sagen, men han blev frikendt.