Lokalt

Udgifterne løbet løbsk: Hospital skal akut spare 45 millioner - frygt for fyringer

Herlev sygehus skal spare 45 millioner kroner. TV 2 Lorry
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Medicinudgifterne for 2017 er allerede løbet løbsk på Herlev Hospital. Ledelsen har valgt at spare nu. Pengene skal findes på lønbudgettet.

- Det er fuldstændigt uacceptabelt at  at besparelser på medicin skal koste medarbejdere. Så kort kan det siges, hvis man er formand for Dansk Sygeplejeråd i Hovedstaden.

Formand Vibeke Westh har netop set tallene fra Herlev Hospital. Det er 45 millioner der skal spares og det kommer til at koste varme hænder, forudser hun.

Dyr kræftmedicin koster

På Herlev Hospital har medarbejderne netop fået en intern orientering. Ledelsen på Herlev Hospital beklager besparelsen og forklarer at fordi Herlev Hospital er "et fyrtårn indenfor kræftbehandling i regionen, er vi særligt sårbare overfor stigende medicinudgifter til ny og bedre kræftbehandling til de mange patienter".

Sådan lyder det i en meddelelse på hospitalets intra-system fra hospitalsdirektør Klaus Lunding. Ledelsen skriver også at, det er urimeligt, at man skal finde besparelser nu,". Men de vil hellere udvise "rettidig omhu", fremfor at lade udgifterne vokse og dermed få et "uoverskueligt stort underskud i slutningen af 2017".

Besparelsen på Herlev Hospital kommer lige efter at alle hospitaler i region Hovedstaden har netop været igennem en samlet sparerunde på 360 millioner kroner - alene i budgettet for 2017.

Det koster varme hænder

I orienteringen på hospitalets intra står der også, at besparelsen skal findes procentvis på lønbudgettet i de enkelte afdelinger og at hospitalet vil fortsætte med ansættelsesstop. Vibeke Westh forventer reelle fyringer og det lover ikke godt for resten af året.

- Det er rystende, at medicinudgifterne så tidligt på året er skredet så meget over det anslåede budget, siger hun til TV 2 Lorry i dag.

I begyndelsen af maj har hospitalet overblik over omfanget af eventuelle opsigelser. Det skriver hospitalsdirektør Klaus Lunding i en mail til os i dag.