Lokalt

Mor: - Uden hjælp havde mine drenge ikke fået nogen konfirmation

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

En familie bruger i gennemsnit over 30.000 kroner på fest, tøj og konfirmationsgaver. Flere nordjyder bliver nødt til at søge om økonomisk hjælp.

Nyt tøj, tre-retters menu og gaver. Det er dyrt at holde konfirmation, og ikke alle familier har råd.

En af dem var Tina Henriksen fra Brovst, der sidste år havde to sønner, der skulle konfirmeres. En begivenhed, som tog hårdt på familiens i forvejen stramme økonomi.

Tina Henriksen er mor til fire, og i foråret 2016 var hun alene og læste HF. Det betød at hun var eneforsørger på SU.    

- Hvis ikke jeg havde fået økonomisk hjælp, så kunne det simpelthen ikke lade sig gøre at holde noget, siger Tina Henriksen

Jeg ville jo gøre alt for at give mine drenge den bedste dag, men jeg havde ingen penge.

Tina Henriksen, konfirmationshjælpsmodtager

Tina Henriksens to sønner, Jason Henriksen og Marcus Henriksen, er født i samme år – den ene i januar og den anden i december. Derfor skulle begge konfirmeres samtidig.

- Det var et kæmpe pres for mig. Dagen nærmede sig bare hurtigere og hurtigere, og jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle få det til at hænge sammen. Jeg ville jo gøre alt for at give mine drenge den bedste dag, men jeg havde ingen penge, siger Tina Henriksen.

Derfor søgte hun om konfirmationshjælp hos Børnesagens Fællesråd. En organisation, der uddeler stipendier til økonomisk trængte familier.

- Det har betydet alt, at jeg har fået konfirmationsstøtte. Det er de penge, som er årsagen til, vi kunne holde fest, siger Tina Henriksen.

Og hun er langt fra alene om at have brug for hjælp. Hos Børnesagens Fællesråd oplever de, at rekordmange nordjyske familier har brug for hjælp.

- Antallet af folk, der søger om konfirmationshjælp vokser. Det er mennesker, der virkelig mærker, at økonomien strammes og virkelig har brug for nogle flere penge, for at få det hele til at løbe rundt, siger René Schau Bjørnsson, der er formand for Børnesagens Fællesråd. 

Læs også: Rekordmange nordjyder har ikke råd til at holde konfirmation

I år støtter Børnesagens Fællesråd 24 nordjyske familier. Det er 17 flere end i 2015.

På landsplan får 197 pressede familier økonomisk hjælp. Det er næsten en tredobling sammenlignet med 2015.

En gennemsnitlig familie bruger over 30.000 kroner på at holde konfirmation. Stipendiet fra Børnesagens Fællesråd er på 2.500 kroner.

- 2500 er ingen ting i forhold til en normal dansk konfirmation, men i den familie, hvor man vender hver en krone, der er 2500 rigtig mange penge, lyder det fra René Schau Bjørnsson.

- Vi har aldrig forventet, at vi skulle holde en kæmpe stor over overdådigfest. For os har de penge gjort en kæmpe forskel, siger Tina Henriksen.