Lokalt

Parkering: Biler med kamera scanner 1000 nummerplader i timen

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Hovedstadens parkeringsvagter har fået et nyt våben mod ulovligt parkede biler. Men der bliver ikke givet flere p-afgifter.

Parkeringsvagterne i København har fået hjælp til at opdage de ulovligt parkerede biler.

Center for Parkering i Københavns Kommune har nu tre Volkswagen Caddy med et kamera monteret på taget. Bilerne er så effektive, at de kan scanne nummerpladerne på op mod 1.000 parkerede biler i timen. 

Det skriver Berlingske. 

De billeder, bilerne tager, bliver tjekket på en central server, der kan se, om ejeren af den enkelte nummerplade har betalt for at parkere.

Hvis systemet viser, at der ikke er betalt billet, så får en parkeringsvagt i nærheden besked. Så det er stadig parkeringsvagten, der udskriver afgiften.

Bilerne kom på gaden i slutningen af 2016, og fra 1. november 2016 og til 28. februar i år, har de scannet 498.096 nummerplader. 

Alligevel betyder det ikke, at bilisterne oftere kommer tilbage til en bøde. Der bliver nemlig ikke udskrevet flere afgifter til trods for de effektive scannere. 

Over 20.000 p-afgifter

I de tre første måneder, bilerne har været i tjeneste, er der udskrevet 22.844 afgifter til bilister, der ikke havde betalt for at parkere.

I samme periode året før var tallet 22.095. 

Men det er heller ikke meningen, at det nye våben skal bonne ud i flere afgifter, siger chefen for Center for Parkering, der er en del af Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune. 

- Idéen med den her digitalisering, udover at få nogle gode og fornuftige systemer til glæde for borgerne, har været, at vi kunne bruge færre folk til opgaven. Lidt forsimplet kan man sige, at bilerne gør, at vagterne ikke spilder deres tid på parkerede biler, der har sagerne i orden, siger Jes Øksnebjerg til Berlingske.